5χρονο κοριτσάκι με αυτισμό δημιουργεί απίστευτα έργα τέχνης

5χρονο κοριτσάκι με αυτισμό δημιουργεί απίστευτα έργα τέχνης

Το όνομά της είναι Iris Grace, είναι 5 χρονών, ζει στο Leicestershire και παρά το γεγονός ότι έχει διαγνωστεί με αυτισμό από το 2011, επικοινωνεί μέσα από πανέμορφους πίνακες ζωγραφικής που φτιάχνει!

Πιο συγκεκριμένα, ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Έτσι, η μικρή Iris έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά.

Μάλιστα, η Iris ξεκίνησε να ζωγραφίζει για να βοηθηθεί με τη θεραπεία που έκανα για να βελτιώσει την ομιλία της, αλλά τώρα έχει καταφέρει να εκφράζεται μέσα από την κίνηση και την τέχνη.

Οι γονείς της, Arabella Carter-Johnson και Peter-Jon Halmshaw, ανακάλυψαν το εξαιρετικό ταλέντο της κόρης τους γιατί ήταν κάτι πολύ σπάνιο για παιδάκι τέτοιας ηλικίας. Η μικρή καταλαβαίνει πολύ καλά τα χρώματα και το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, σύμφωνα με αυτά που είπαν οι ίδιοι στο Buzzfeed, και κάθε φορά που ετοιμάζεται να ζωγραφίσει είναι πολύ χαρούμενη.

Τέλος, η μητέρα της θέλει να μοιραστεί το έργο της κόρης της για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τα παιδάκια με αυτισμό στη Βρετανία, ο αριθμός των οποίων όλο και αυξάνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;