Προτάσεις Ταινιών για DVD: 5 ταινίες που θα

eyes

Ίσως την ευθύνη να φέρει το ποτό, ίσως να ναι ο ήλιος, ίσως οι ατέλειωτες βόλτες στα κυκλαδίτικα σοκάκια, ίσως και τα φιλιά μέσα σε θάλασσες και σε ερημικές ακτές κάτω από το φεγγάρι, αλλά το απόλυτο κενό έχει θρονιαστεί στον εγκέφαλο μου και δε λέει να τον εγκαταλείψει εκουσίως.

Αν λοιπόν και το δικό σας μυαλό λειτουργεί ακόμη με ρυθμούς ταινίας του Ταρκόφσκι (αγαπάμε Ταρκόσφσκι), αλλά οι φθινοπωρινές υποχρεώσεις τραβούν δρόμο αντίστροφο, θα πρέπει μάλλον να πάρετε μαζί μου τη γενναία απόφαση να επαναφέρετε στη θέση τους τις λασκαρισμένες βίδες.

Ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη την πήρα εγώ για σας τη δύσκολη απόφαση και έχω μια λίστα με ταινίες που υπόσχονται να ‘’παίξουν’’ με το μυαλό και ενίοτε με όλες σας τις αισθήσεις.

1. Μάτια ερμητικά κλειστά

Η πρόδηλη σεξουαλικότητα και η θεοποίηση του σεξουαλικού ενστίκτου ως ρυμθιστή της σχέσης και γιατί όχι ολόκληρης της ανθρώπινης ύπαρξης δεν αποτελεί παρά το ‘’πιασάρικο’’ περίβλημα για μια ιστορία που θέλει και μπορεί να σας μιλήσει για τη δύναμη του ονείρου, τη σημασία της αλήθειας, το μεγαλείο της αγάπης και το σεξ ως πεμπτουσία των ανθρώπινων σχέσεων.

Αφήστε στην άκρη το who is who και μην μπείτε σε καμία διαδικασία να κατανοήσετε την πλοκή. Αφεθείτε στην μοναδικά ερωτική του ατμόσφαιρα, στις υπέροχες εικόνες και οι φιλοσοφικές του διαστάσεις θα ξετυλιχτούν μπροστά στα μάτια σας ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

2. Dead Ringers

Δύο δίδυμοι αδελφοί, γυναικολόγοι στο επάγγελμα και επιρρεπείς στις καταχρήσεις θα ‘’χάσουν τη μπάλα΄΄ όταν θα ερωτευτούν την ίδια γυναίκα.

Έρωτας είναι και εδώ η αιτία που εδώ ο David Cronenberg θα σας σοκάρει χωρίς επιστροφή. Ο έρωτας εδώ είναι καταστροφικός και παρασέρνει στη δίνη του ότι και όποιον βρει μπροστά του. Ο φτερωτός θεός δεν είναι στρουμπουλός και με επιδερμίδα αλαβάστρινη αλλά μοιάζει με μασκοφόρο εκδικητή που δανείζεται το τόξο και το βέλος για σπείρει την καταστροφή.

Εάν έχετε δίδυμο αδερφό, εάν είστε γυναικολόγος με αδυναμία στο ωραίο φύλο ενδεχομένως και να αναθεωρήσετε στάση ζωής. Σε κάθε όμως περίπτωση θα γνώρισετε το άλλο πρόσωπο του έρωτα.

3. Repulsion

Πάντα έβρισκα την Catherine Deneuve αρκούντος άχρωμη, άοσμη και αντισεξουαλική. Και ομολογώ επίσης την αδυναμία στον Πολάνσκι και ειδικά στον παλιό καλό Πολάνσκι.

Στο Repulsion του 1965 η Catherine Deneuve απεκδύεται του άχρωμου και άοσμου των ερμηνειών της, διατηρεί την αντισεξουαλικότητα της και υιοθετεί μια διακριτική γοητεία για να υποδυθεί μια νέα γυναίκα που ελέω των τεσσάρων τοίχων του σπιτιού της οδηγείται στην τρέλα.

Το μοτίβο της απομόνωσης που οδηγεί στην τρέλα βρίσκεται στα πρώτα και καλύτερα του βήματα και ο Πολάνσκι θα σας στοιχειώσει για πάνταμε τη σπουδή του πάνω στην ανθρώπινη τρέλα.

Και αν το σπίτι σας ξαφνικά μεταμορφωθεί σε κλειστοφοβικό κλουβί και οι τέσσερις τοιχοι σας πνίγουν, μην κατηγορήσετε εμένα. Αντ’αυτού εγκαταλείψτε το και θυσιαστείτε στο βωμό ενός ακόμη ποτού!

4. Don’t look now

Η Βενετία στο μυαλό μου ήταν πάντα ένας ηλιοκαμένος Ιταλός γονδολιέρης που θα μου μιλάει για Φελίνι και Αντονιόνι και ταυτόχρονα (ναι θα είναι ικανός και για multitasking) θα με ‘’γυρίσει’’ με τη γόνδολα του σε κάθε ‘’σοκάκι’’ της Βενετίας.

Έλα όμως που βρέθηκε ο Nicolas Roeg να μου χαλάσει τη φαντασίωση και να σκηνοθετήσει στη Βενετία ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ. Ζευγάρι συντετριμμένο από το θάνατο της κόρης του οδηγείται σε μια ενίοτε υπερφυσική περιπέτεια στους δρόμους της Βενετίας. Πνεύματα, μέντιουμ, καταδίωξη και η διαρκής απειλή του θανάτου συνωστίζονται για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα σκοτεινή και ένα σύνολο δυσνόητο το οποίο όμως υπόσχεται αγνό τρόμο.

Τώρα αν και οι δκές σας φαντασίωσεις για τη Βενετία περιλαμβάνουν μονάχα πληθωρικές Ιταλίδες και μελαχρινούς γονδολιέρηδες, ίσως υπάρχουν και αλλού κινηματογραφικές πορτοκαλιές που κάνουν κινημτογραφικά πορτοκάλια.

5. Blue Velvet

David Lynch ή αλλιώς ο μετρ του διανοητικού παιχνιδιού. Ένα κομμένο αυτί θα σταθεί η αφορμή να ξετυλιχθεί μια μυστηριώδης ιστορία δίχως πρόδηλη συνοχή με μαγευτικές όμως εικόνες και με την υπόγεια σεξουαλικότητα να διεκδικεί και εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Lynch υπόσχεται να διεγείρει κάθε εγκεφαλικό σας κύτταρο και να βάλει κάθε λασκαρισμένη βίδα σας στη θέση της. Δεν υπόσχεται πως θα κατανοήσετε τα πως και τα γιατί, τη στιγμή όμως που αυτά θα πάψουν να σας απασχολούν θα ανακαλύψετε ένα νέο μαγευτικό κόσμο που πέρα από εγκεφαλικά κύτταρα θα διεγείρει και αισθήσεις και συναισθήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;