Άρθρα, ταμπέλες και προκαταλήψεις

not important questions

Χάζευα πριν από λίγο στο Pinterest και είχε διάφορες φωτογραφίες από άντρες μοντέλα με τη χειμωνιάτικη μόδα. Ρε παιδιά, αλήθεια, ποια γυναίκα θέλει ο άντρας της να φοράει αυτά τα πράγματα; Μιλάμε, τα ρούχα είναι για γυναίκες, όχι αστεία, απορώ δηλαδή πώς έχουν μπερδευτεί έτσι τα πράγματα.

Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα άρθρα σε sites κλπ που δίνουν συμβουλές για τι πρέπει να φοράνε οι άντρες, πώς πρέπει να φτιάχνουν τα μαλλιά τους κλπ. Εντάξει, το γούστο είναι υποκειμενικό αλλά υπάρχει και ένα όριο στο πόσα μπορεί να αντέξει ένα μάτι. Από πότε θεωρείται αυτό το μοντέλο άντρα επιθυμητό από τις γυναίκες; Ή για να το θέσω καλύτερα, επιθυμητό από την πλειοψηφία των γυναικών; Είναι δυνατόν μια γυναίκα να θέλει ο άντρας της να κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί από αυτήν ή να έχει λιγότερες τρίχες (το τραβάω λίγο στα άκρα, το ξέρω, απλά θέλω να το τονίσω);

Αυτές οι ταμπέλες και οι εικόνες που δημιουργούνται από τα μέσα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι είναι καταστροφικές. Δεν ισχύει μόνο για τους άντρες, ισχύει το ίδιο και για την εικόνα των γυναικών. Ξαφνικά, όλοι οι άντρες θέλουν γυναικάρες με κορμάρες, 2 μέτρα ύψος, 1.5 μέτρο πόδι. Και αυτό εντυπώνεται στο μυαλό κάποιων και μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ξέρουμε όλοι πώς σκέφτονται τα μικρά κοριτσάκια (και αγοράκια). Αν κοιτάξει όμως κάποιος γύρω του θα καταλάβει ότι ο πραγματικός κόσμος δεν λειτουργεί έτσι σε καμία περίπτωση. Οι άνθρωποι δεν κοιτούν μόνο την εμφάνιση (ή δεν την κοιτούν καθόλου) και είναι εξίσου ευτυχισμένοι.

Δεν έχουν να κάνουν όλα με την εξωτερική εμφάνιση όμως, κάτι το οποίο είναι και πιο επικίνδυνο. Όλα αυτά τα άρθρα, οι «έρευνες», οι ειδήσεις μας δημιουργούν μια εικόνα του κόσμου που είναι παραμορφωμένη και επικίνδυνη. Έχουν πλέον διαχωριστεί οι ρόλοι, οι γυναίκες είναι οι αδύναμες σε όλα (σε σχέσεις, εργασία, εκπαίδευση κλπ) και οι άντρες είναι οι κακοί που θα προδώσουν σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα διάβαζα κιόλας σε μία συνέντευξη του Σπύρου Παπαδόπουλου, που λέει ότι οι άντρες δεν είναι μονογαμικοί. Λέει ο καθένας ό,τι παπαριά του κατέβει στον εγκέφαλο και μερικοί ανεγκέφαλοι δημιουργούν μια ανάλογη εικόνα στο μυαλό τους που οδηγεί σε προκατάληψη και φυσικά σε βέβαιη αποτυχία οποιασδήποτε σχέσης προσπαθούν να κάνουν.

Προφανώς και χρειάζεται η κριτική σκέψη και όλοι πρέπει να το δουλεύουμε αυτό το χαρακτηριστικό. Αλλά όταν γυρίζεις τα μάτια σου γύρω σου και βλέπεις πώς έχει γίνει ο κόσμος, διαπιστώνεις ότι η κριτική σκέψη λείπει από την ελληνική κοινωνία. Λείπει και φαίνεται πάρα πολύ. Και όχι μόνο στο μάτι, αλλά και στο αυτί γιατί ακούς κάθε λογής κοτσάνα. Γενικά το νοιώθεις με όλες τις αισθήσεις.

Όλες αυτές οι ταμπέλες με στενοχωρούν πολύ. Γιατί δεν μπορεί να είναι ο καθένας όπως θέλει; Γιατί πρέπει πάντα να περιμένουμε κάτι συγκεκριμένο από τον άλλον απέναντί μας; Δεν καταπιέζεται έτσι; Όπως θα καταπιεζόμασταν και εμείς αν περίμεναν τον ανάλογο από εμάς. Σαν τα ζώδια ένα πράγμα. Τα ζώδια λένε αυτό όταν χωρίζουν, τα ζώδια απατούν μετά από τόσα χρόνια, τα ζώδια προτιμούν αυτή τη στάση στο σεξ. Αναρωτιέστε πόσοι τα πιστεύουν; Θα θέλετε να κόψετε τις φλέβες σας αν βλέπατε πόσοι τα παίρνουν σοβαρά όλα αυτά. Είναι να αναρωτιέσαι για το IQ μας ώρες ώρες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;