ΑΠΘ: Συνελήφθη καθηγητής που ζήτησε φακελάκι

apth

Προκειμένου να χειρουργήσει νεαρό ασθενή φέρεται να ζήτησε 1.000 ευρώ 59χρονος καθηγητής του ΑΠΘ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς ιατρός απαίτησε από 20χρονο ημεδαπό την καταβολή του χρηματικού ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ, για την πραγματοποίηση εγχείρησης.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 59χρονου ιατρού, Διευθυντή κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, για δωροληψία υπαλλήλου και ψευδή βεβαίωση.

Έτσι, χθες το πρωί σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο νεαρός ασθενής εμφανίστηκε στο γραφείο του ιατρού στο Νοσοκομείο και του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του ιατρού, κατά την σύλληψη του από αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο 59χρονος διευθυντής παιδοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του καταδικάζει το περιστατικό με κατηγορηματικό τρόπο και καλεί τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου να πράξει άμεσα ότι προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοια περιστατικά. “Είναι ξεκάθαρο”, τονίζει το υπουργείο, “πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
FT
0 - 1
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;