Οι επιπτώσεις της απομόνωσης στη ζωή του ανθρώπου!

Men-Lonely-City-Skyline-960x1080

Όλοι γνωρίζουν πως οι επιπτώσεις του εκφοβισμού για την ψυχική και τη σωματική υγεία του ατόμου είναι πολλές και σοβαρές, όμως μια νέα μελέτη έρχεται να μας αποκαλύψει ότι ο αντίκτυπος είναι ακόμη μεγαλύτερος στην περίπτωση που τα άτομα βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, και συγκεκριμένα στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά διαπίστωσαν ότι ο αποκλεισμός αν και φαινομενικά είναι λιγότερο επιβλαβής από τον εκφοβισμό, το αίσθημα της απομόνωσης είναι πιο πιθανό να επηρεάσει την ικανοποίηση του ατόμου από την εργασία, αλλά και να συμβάλει εν γένει σε διάφορα προβλήματα υγείας!

Οι επιστήμονες εξέτασαν και ανέλυσαν μια σειρά από δημοσκοπήσεις και μελέτες για τον εκφοβισμό, προκειμένου να καταλήξουν στα παραπάνω αποτελέσματα. Υπογραμμίζουν δε ότι η απομόνωση κάνει το άτομο να αισθάνεται έντονη απελπισία, πράγμα που αποτελεί πλήγμα για την ίδια την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του.

Αν και τα ερευνητικά στοιχεία που προέκυψαν υπέδειξαν πως ο αποκλεισμός θεωρείται σε γενικές γραμμές λιγότερο επιβλαβής ψυχολογικά, τα άτομα που είχαν βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες ήταν πιο πιθανό να εκφράσουν έντονη επιθυμία να παραιτηθούν από οποιαδήποτε δραστηριότητα ή υποχρέωση που είχαν αναλάβει, καθώς και να παρουσιάσουν ποικίλα προβλήματα υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;