36ο River Party: Απολογισμός και... κατάθλιψη

2014_07_30_00230

Το 36ο River Party ήταν κόκκινο, δυνατό σαν την ορμή των νερών του ποταμιού και ξέφρενο σαν την εικόνα “ο Απόλλωνας να έχει πάρει τη λίρα του και να παίζει μόνο για εμένα του Αιγαίου τα μπλουζ”

Και εξηγούμαι.

Διοργάνωση – Camping

Τι συμβολίζει το κόκκινο αγαπητοί μου φίλοι; Χρώμα της δράσης, θερμό (καυτό) που ξεσηκώνει και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, τη σεξουαλικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, την διέγερση, την φιλοδοξία, την επαναστατικότητα αλλά και – προφανώς – την αγάπη. Όλα όσα νιώσαμε αυτές τις μέρες στο Νεστόριο δηλαδή…

Οι χιλιάδες κατασκηνωτές ήταν άψογοι, με οικολογική συνείδηση και διάθεση να παραβλέψουν οποιαδήποτε κακουχία (που μπορούσε να δημιουργήσει ο καιρός).

Κυρίως όμως, είχαν την ενέργεια – και τις 5 μέρες του φεστιβάλ – να δημιουργήσουν, να γνωριστούν και φυσικά να… χορέψουν και να τραγουδήσουν ολημερίς!

Φύση

Θα σας το πω ακριβώς όπως το νιώθω. Το Νεστόριο μου λείπει ήδη. Τα παιδιά των μεγαλουπόλεων είμαστε λίγο αποχαυνωμένα. Βλέπουμε πέντε δέντρα στη σειρά και το ονομάζουμε δάσος. Σκεφτείτε τι “ζημιά” έχω πάθει τώρα που ήμουν πέντε μέρες σε ένα καταπράσινο τοπίο με ποτάμια, πανύψηλα δέντρα, σπάνια (για τα δεδομένα μου τουλάχιστον) χλωρίδα και πανίδα (ελαφρύ μειδίαμα, inside joke).

Δεν είναι θέμα lineup ή οτιδήποτε. Νομίζω πως στο River Party, στην τριάδα Camping – Φύση – Μουσική, η βασική αιτία δημιουργίας συναισθημάτων, ήταν η φύση. Τα άλλα δύο, είναι οι αφορμές εκτόνωσης του συναισθήματος “διάολε, είμαι ζωντανός”. (κατάθλιψη που γύρισα)

Μουσική

Προσωπικά αγαπημένα acts, ήταν οι VIC, Πασχαλίδης, Locomondo και το All Star 90’s Party, με Σοφία Αρβανίτη, Θάνο Καλλίρη, Λάμπη Λιβιεράτο, Κώστα Μπίγαλη και Γιάννη Σαββιδάκη.

Για πρώτη φορά είδα live Δήμο Αναστασιάδη, STAVENTO, Μαραβέγια και Koza Mostra και μόνο θετικά σχόλια μπορώ να κάνω, τόσο για τους ίδιους σαν άτομα, όσο και για τις playlist που επέλεξαν, αφού πραγματικά οδήγησαν τον κόσμο σε ντελίριο χορού και διασκέδασης.

Πιο συναισθηματικές ερμηνείες από Μποφίλιου, Ζουγανέλη που μας έκαναν να θυμηθούμε/αναπολήσουμε άλλες περιόδους της ζωής μας (καλά σίγουρα υπήρχαν και χωρισμένοι στη Καστοριά, αλλά λέω πως το έλαβα εγώ).

Μόνο συγκίνηση για τη μουσική τριάδα Μικρούτσικου, Κότσιρα, Αντωνοπούλου καθώς και για το δίδυμο Πλιάτσικας – Στόκας, πολλά τραγούδια των οποίων γράφτηκαν, όταν οι κατασκηνωτές ήταν ακόμα αγέννητοι (στην πρώτη περίπτωση) ή μωρά (στη δεύτερη περίπτωση).

Γενικά ήταν ένα line up που τα είχε όλα και παρόλα αυτά η πραγματικά μεγάλη επιτυχία των διοργανωτών ήταν πως μπόρεσαν να δώσουν στο όλο event μία “συνέχεια” ακουσμάτων. Δεν υπήρξαν αταίριαστα acts και η μετάβαση από το ένα στο άλλο έγινε με πολύ έξυπνο τρόπο! (kudos)

Φυσικά, δεν γίνεται να μην γράψω έστω μία σειρά για αυτό που γινόταν κάθε βράδυ με το dj set που κρατούσε μέχρι τις πρώτες (μην πω και δεύτερες) πρωινές ώρες. Συγχωρέστε με όμως, φωτογραφίες δεν θα λάβετε! Να ήσασταν εκεί….

Life (and summer) moves on

Τελειώνοντας αυτό το άρθρο, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά την Amstel.

Ως Γιώργος Τσαλίκης, που μου έδωσε τη δυνατότητα να εισβάλλω σε όλους τους χώρους του River Party και να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους (τόσο σαν επαγγελματίες, όσο και σαν άτομα) με τους οποίους θα μοιράζομαι για πάντα την κοινή ανάμνηση του 36ου River Party.

Ως κατασκηνωτής, που με βοήθησε να ανακαλύψω το ταλέντο μου στα τύμπανα (!) με την υποστήριξή της για μία ακόμα χρονιά (17η) συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση ενός ακόμα River Party, σε μία εποχή που η εναλλακτική μουσική και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν μία πραγματική διέξοδο για τους νέους της χώρας μας.

Εύχομαι να κατάφερα αυτές τις μέρες να σας μεταφέρω λίγη από τη μαγεία του φεστιβάλ.

Να θυμάστε πως οφείλετε στους εαυτούς σας να ζείτε όπως σας αρέσει και δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς εδώ στο neolaia, έχουμε ήδη πει πως θα #pamegiampira και του χρόνου στο Νεστόριο!

Καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους!

#Pamegiamiampira στο #RiverParty2014 παρέα με μία παγωμένη Amstel! Καλύπτουμε από κοντά τις εκδηλώσεις του αγαπημένου φεστιβάλ, με το μοναδικό, αυθεντικό τρόπο που μόνο το neolaia.gr και η Amstel μπορούν να προσφέρουν. Μείνε συντονισμένος στο hashtag #RiverParty2014 τόσο στο site όσο και στα social media του neolaia.gr και θα τα μάθεις… όλα, τη στιγμή που συμβαίνουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;