Σείεται η Ανατολή: Σεισμοί σε Κίνα και Ιαπωνία!

tokyo-japan

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στις 16.30 τοπική ώρα, 11.30 ώρα Ελλάδας, σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία όμως επεσήμαναν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό, περίπου 1,5 χιλιόμετρο.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της, ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, μια ορεινή περιοχή με λίγους κατοίκους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επικοινωνίες στην περιοχή έχουν πληγεί και οι αρχές προσπαθούν να μάθουν αν υπάρχουν θύματα.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός και στις γειτονικές επαχίες Γκουιζού και Σετσουάν, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα.

Ακόμη, ένας άλλος σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 9,97 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε περιοχή που βρίσκεται 201 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Οκινάουα, Νάχα.

Δεν εκδόθηκε ωστόσο κάποια προειδοποίηση για τσουνάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;