Babak Parviz: Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τo πρωτοποριακό Google Glass

Babak Parviz: Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα πρωτοποριακά Google Glasses

Ο Babak Parviz είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους αυτή την στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον ρώτησε κάποιος κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου:  «Πώς θα ξέρω ότι ο χρήστης που θα φορά αυτά τα γυαλιά λίγα μέτρα μακριά μου δεν θα με καταγράφει;». 

Ο καθηγητής του απάντησε «Έχει καλή βάση αυτό που λέτε. Αλλά πείτε μου, πώς ξέρουμε ότι το κινητό που κρατάω αυτήν τη στιγμή στα χέρια μου δεν μας καταγράφει;»

Ποιος είναι ο Babak Parviz 

Γεννηθείς το 1973 στην Τεχεράνη, σπούδασε Μαθηματικά και Ηλεκτρολογία προτού μεταβεί στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του σε υψηλό επίπεδο στα πανεπιστήμια του Μίσιγκαν και του Χάρβαρντ, έως ότου διακριθεί το 2007 ως ένας από τους επιστήμονες ηλικίας κάτω των 35 ετών με την πιο καινοτόμο δραστηριότητα και το 2012 ως ένας από τους 50 πιο δημιουργικούς ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Περιγράφοντας ο ίδιος τον εαυτό του στα πρώτα βήματα της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας, κάνει λόγο για έναν νευρικό βοηθό καθηγητή ο οποίος ξυπνούσε καθημερινά στις 5-6 το πρωί με εμμονή να καταστήσει τις ηλεκτρονικές συσκευές όσο γίνεται πιο μικρές και συγχρόνως πιο αποτελεσματικές. Μια μέρα αναρωτήθηκε πώς θα ήταν άραγε αν μπορούσε κανείς να μετατρέψει τους φακούς επαφής σε ένα είδος ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σταθμό σε αυτήν τη διαδρομή έως σήμερα αποτελεί η επινόηση του Google Glass.

Επιδίωξη του κατασκευαστή ήταν ένα ελαφρύ, άνετο και στυλάτο ζευγάρι γυαλιά το οποίο προσδίδει στο ανθρώπινο μάτι τις δυνατότητες ενός ηλεκτρονικού μικροσυστήματος. Η αίσθηση είναι ανάλογη με αυτήν που δημιουργεί η οθόνη ενός smartphone. Τα μάτια, τα αυτιά και τα χέρια του χρήστη είναι ελεύθερα και ο ίδιος απολαμβάνει με χαρακτηριστική ταχύτητα τα οφέλη λειτουργιών οπτικής αναγνώρισης, υψηλής υπολογιστικής ισχύος, ακριβούς πλοήγησης και απόλυτης φορητότητας.

Ο Parviz οραματίζεται τη δυνατότητα να λαμβάνει κανείς την απάντηση που επιθυμεί αμέσως μόλις απευθύνει φωνητικά τη σχετική ερώτηση και αναδεικνύει ως απώτερο στόχο της συγκεκριμένης τεχνολογίας τη διασφάλιση «οπτικής επικοινωνίας από πρόσωπο σε πρόσωπο».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;