Ο πρώτος Έλληνας με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman

693818_χα.png

Το όνομά του είναι Γιάννης Χατζήμπεης και δεν είναι μόνο Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου, αλλά από την περασμένη Κυριακή είναι και ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Χατζήμπεης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman της Φρανκφούρτης, όπου συμμετείχε, κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου, ενώ τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα.

Μάλιστα, ο ίδιος έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, συγκινημένος και επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Έλληνες της Γερμανίας.

Από την άλλη, ο αγώνας ξεκίνησε στις 7 το πρωί και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τους 3000 και πλέον αθλητές από 60 χώρες που έλαβαν μέρος, αφού πραγματοποιήθηκε κάτω από πολλή ζέστη και υγρασία.

Έτσι, ο Γιάννης είχε να ξεπεράσει, πέρα από τις απαιτήσεις του ίδιου του αγώνα, επιπλέον δυσκολίες λόγω της αναπηρίας στο αριστερό του χέρι, αλλά παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να ολοκληρώσει την κολύμβηση σε 1 ώρα και 13 λεπτά, και ξεκίνησε την ποδηλασία καλύπτοντας τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη συνέχεια, έφτασε εξαντλημένος στο τέλος των 180 χιλιoμέτρων ποδηλασίας και ξεκίνησε το μαραθώνιο τρέξιμο 23 λεπτά αργότερα, ενώ ολοκλήρωσε το μαραθώνιο σε περίπου 5 ώρες και τερμάτισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα.

Να σημειωθεί πως ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;