Η πείνα «τρώει» την ανακύκλωση!

mpoutaris

Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για την αφαίρεση υλικών από τους μπλε κάδους και τις καταστροφές και βλάβες που προκαλούνται σε αυτούς.

Με την οικονομική ύφεση να βαθαίνει συνεχώς και περισσότερο, προκαλούνται και παράπλευρες απώλειες, με μείωση ανακυκλούμενης ύλης και αντίστοιχων εσόδων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωση. Σύμφωνα με τη μήνυση του Δημάρχου Θεσσαλονόνικης η κλοπή των ανακυκλώσιμων υλικών, εκτός από τεράστια οικονομική ζημιά για τον κεντρικό Δήμο, προκαλεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της δράσης των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, ενώ με βάση το ίδιο σκεπτικό επισημαίνεται ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που αφαιρούνται παράνομα από τους κάδους αποθηκεύονται σε διαμερίσματα ή καταστήματα τα οποία μετατρέπονται σε ανθυγιεινές εστίες, χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να λυθεί σε εθνικό επίπεδο, σε επίπεδο αστυνομίας, ΣΔΟΕ και εισαγγελίας. Είναι Βουλγαρόγυφτοι, Αλβανοί και Έλληνες που κλέβουν χαρτί και μέταλλα και στη συνέχεια τα πηγαίνουν και τα πωλούν σε επιχειρήσεις εντός της Θεσσαλονίκης» ανέφερε από την πλευρά του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Αν αντί να αντιμετωπίσουμε πάντως τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης βαθιάς όσο και διαρκούς ύφεσης, στραφούμε προς την πάταξη των ρακοσυλλεκτών, μάλλον δεν λύνεται το πρόβλημα. Λαϊκότερα, το «γαϊδούρι» δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, δεν του φταίει το «σαμάρι»…

Α.Μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;