Μεταγραφές φοιτητών 2014: Τι αλλάζει;

panepistimio

Με δήλωσή του σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στάθηκε στις αλλαγές που προορίζονται να γίνουν στις Μεταγραφές Φοιτητών 2014.

Συγκεκριμένα:

«Θα προσθέσουμε ένα άνετο οικονομικό κριτήριο. Φεύγουμε από τα φορολογικά κριτήρια και πάμε στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα αυξηθεί ο αριθμός των δυνάμενων να ζητήσουν μετεγγραφή» τόνισε. Ακόμη προσέθεσε ότι «μπορεί μια οικογένεια εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη να συντηρεί ένα παιδί που σπουδάζει στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα “όχι”».

Το θέμα των μετεγγραφών αναμένεται να απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται αύριο στη Ρόδο. «Υπάρχουν πολλά δίκια. Έχουν δίκιο οι σχολές που λένε ότι δεν αντέχουν πολλούς φοιτητές όπως και εκείνες που φοβούνται ότι θα ερημώσουν. Αλλά το πρώτο δίκιο είναι της ελληνικής οικογένειας» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πάντως ότι «πολύ σωστά ο νέος νόμος προβλέπει πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στα τμήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;