BBC Future Media: Έρχεται η εικονική πραγματικότητα στην τηλεόραση

Μετά την εξαγορά της εταιρείας του χώρου Oculus Rift απ’ το Facebook για 2 δισ. δολάρια και την υπόσχεση ότι αυτό θα είναι το μέλλον των επικοινωνιών, το βρετανικό δίκτυο BBC αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή ενδεχομένως το Virtual Reality θα τεθεί σε εφαρμογή στην τηλεόραση κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, το BBC κινηματογράφησε τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Fiona Bruce με ένα σύστημα τοποθέτησης καμερών σε κύκλο, δημιουργώντας μια εικόνα 360 μοιρών η οποία, ιδωμένη από ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας, σαν το Oculus Rift, δίνει στο θεατή την εντύπωση ότι βρίσκεται μέσα στο studio με δυνατότητα να περιηγηθεί όπου επιθυμεί στο χώρο.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος ανάπτυξης του BBC Future Media, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που προσθέτει στην τηλεόραση η νέα τεχνολογία και πρόσθεσε “φανταστείτε να παρακολουθείτε ένα ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση και να νιώθετε ότι μπορείτε να αγγίξετε τα ζώα ή ότι βρίσκεστε στην σκηνή ενός φεστιβάλ με το αγαπημένο σας συγκρότημα ή μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα”.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας: “Ο σκοπός αυτού του πειράματος ήταν να δοκιμάσουμε την τεχνολογία ώστε να δούμε αν θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε στους θεατές την εμπειρία ότι βρίσκονται μέσα στο στούντιο και “βιώνουν” το δελτίο ειδήσεων σαν να είναι στο παρασκήνιο της εκπομπής.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;