Αυτή είναι η εσπρεσσιέρα που θα ταξιδέψει στο... διάστημα

Τα παράπονα των αστροναυτών για την έλλειψη ενός καλού καφέ στο διάστημα πρόκειται σύντομα να σταματήσουν, αφού η Ιταλική Αεροδιαστημική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Lavazza, θα στείλει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μια μηχανή παρασκευής καφέ espresso.

Πιο συγκεκριμένα, η διαστημική εσπρεσιέρα είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να παράγει καφέ σε συνθήκες μερικής η ολικής έλλειψης βαρύτητας, ενώ αναπτύχθηκε από την γνωστή εταιρεία παρασκευής καφέ, σε συνεργασία με την εταιρεία αεροναυπηγικής Argotec.

Μάλιστα, η Lavazza, που έχει ονομάσει τη μηχανή ISSpresso, αναφέρει ότι η μηχανή δουλεύει με κάψουλες και οι σωληνώσεις της αντέχουν σε πίεση 400 bar, ώστε να μπορεί να φτιάξει εξίσου καλό καφέ και σε ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα όπου τα υγρά συμπεριφέρονται διαφορετικά απ’ ότι στη Γη.

Επίσης, εκτός από καφέ η μηχανή θα μπορεί να φτιάχνει και άλλα ροφήματα όπως τσάι.

Έτσι, η αποστολή της ISSpresso στο διάστημα έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, παράλληλα με την αποστολή της πρώτης Ιταλίδας αστρονάυτη στο διάστημα, της Samantha Cristoforetti, που πόσταρε σχετικά στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;