Αλήθειες και μύθοι για την πρόωρη εκσπερμάτιση

tumblr_lngw42htni1qhhm1zo1_1280

Τα διάφορα θέματα που αφορούν το σεξ, είναι αδιαμφισβήτητα ταμπού, ιδιαίτερα για την χώρα μας, και δύσκολα συζητούνται από όσους τα αντιμετωπίζουν. Ένα από αυτά είναι και η πρόωρη εκσπερμάτιση. Δείτε εν συνεχεία 8 μύθους και αλήθειες αναφορικά με αυτό το σύνηθες στις μέρες μας πρόβλημα.

1. Ο γρήγορος αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Λάθος. Μπορεί βραχυπρόθεσμα να δείχνει ότι έχει αποτέλεσμα, ωστόσο αργότερα είναι πιθανό να επιδεινώσει το φαινόμενο, αφού με αυτόν τον τρόπο οι άντρες «εγκαταλείπουν» τις σεξουαλικές αισθήσεις που θα έπρεπε φυσιολογικά να μάθουν να ελέγχουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

2. Η χρήση δύο προφυλακτικών ή προφυλακτικού με «επιβραδυντικό» μπορεί να βοηθήσει.

Λάθος φίλοι μου. Αυτού του είδους οι τακτικές μπορεί να έχουν ευκαιριακά αποτελέσματα, ωστόσο δεν είναι αξιόπιστες και δεν αποτελούν πραγματική λύση στο πρόβλημα.

3. Το στρες μπορεί να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτιση.

Σωστό. Ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να εμπλέκονται στην αιτιολογία της πρόωρης εκσπερμάτισης, αν και τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν το μόνο ή το κύριο αίτιο του προβλήματος.

4. Οι ναρκωτικές ουσίες συμβάλλουν σοβαρά στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης.

Αυτή η άποψη είναι λανθασμένη… Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να προσπαθεί κάποιος να «γιατρέψει» την πρόωρη εκσπερμάτιση με ναρκωτικά ή αλκοόλ ή και με τα δύο μαζί.

5. Η πρόωρη εκσπερμάτιση δεν είναι ιατρική πάθηση.

Λάθος. Η πρόωρη εκσπερμάτιση αναγνωρίζεται επισήμως από όλους τους Οργανισμούς Υγείας ως ιατρική πάθηση, ωστόσο έχει την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

6. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πιο συνήθης στους έφηβους και στους σεξουαλικά άπειρους άντρες.

Και όμως, αυτή η θέση είναι λάθος! Μπορεί να εμφανιστεί σε άντρες οποιασδήποτε ηλικίας, και σε οποιαδήποτε στιγμή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι χρόνια…

7. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα πρόβλημα που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη σεξουαλική ζωή.

Αυτό και αν είναι λάθος… Η επίμονη και συνεχής πρόωρη εκσπερμάτιση, μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα με τη σύντροφο από την μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή και συχνά διαρρηγνύει τη σχέση του ζευγαριού. Νομίζω ο λόγος είναι σαφής…

8. Η σύντροφος δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Και όμως… Μπορεί αρχικά να αισθάνεστε άβολα, αλλά πρέπει πρώτα να μιλήσετε για το πρόβλημα με τη σύντροφό σας και να το αντιμετωπίσετε μαζί ως ζευγάρι. Ωστόσο, το πρώτο βήμα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της είναι η συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
FT
0 - 1
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;