10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στο σύντροφό σου

tumblr_m22yxpujT81rn4ct1o1_400

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, λέει πολύ σωστά ο θυμόσοφος λαός. Και υπάρχουν φορές που αυτή η φράση πραγματικά αποδεικνύεται. Κυρίως πάνω στα νεύρα σου. Ανοίγεις το στοματάκι σου, και λες πράγματα που μπορούν να τσακίσουν την ψυχολογία του φίλου σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Υπάρχουν όμως και μερικές φορές που δεν είναι αυτός ο στόχος σου, αλλά μια φράση που μπορεί να σου ξεφύγει είναι ικανή για να τραυματίσει τον σύντροφό σου.

Δες λοιπόν ποιες είναι αυτές οι 10 φράσεις που πρέπει να αποφεύγεις, όπως ο διάολος το λιβάνι, και γλίτωσε από εκνευρισμούς και άγριες καταστάσεις.

 

1.<<Είσαι ίδιος ο πατέρας σου>>.

Γιατί μπορεί ο πατέρας του να μην ήταν και το καλύτερο πρότυπο, ή γιατί αυτό μπορεί να μην αποτελεί κοπλιμέντο, ή γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Γενικότερα, οι συγκρίσεις και οι κουβέντες που περιλαμβάνουν γονείς καλό είναι να αποφεύγονται.

2.<<Εγώ δεν είμαι μάνα σου>>.

Πρώτον, η μάνα είναι ιερή. Και μόνο που χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη είναι μεγάλο ρίσκο. Συν το ότι υπονοείς ότι κάτι έχει μπερδέψει ο αγαπημένος σου και αυτό επίσης δεν είναι καλό.

3.<<Μου θυμίζεις τον πρώην μου>>.

Ε καλά, τον σκότωσες. Μεγάλο fail. Καταρχάς, βάζεις έναν άλλον άντρα στην κουβέντα. Δεύτερον, για να είναι πρώην, για να τον έχει φάει το παρελθόν, μάλλον δεν ήταν και τόσο σωστός ή τόσο σημαντικός. Ακόμα και στην περίπτωση που εκείνος σε άφησε, σημαίνει ότι σε πλήγωσε. Από όπου κι αν την πιάσεις αυτή την ατάκα, καλό δεν έχει.

4.<<Καλά μου το έλεγαν να προσέχω μαζί σου>>.

Πρώτον, παραδέχεσαι ότι κάποιοι δεν τον συμπαθούν, κάποιοι μίλησαν άσχημα για τον σύντροφό σου και υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιοι από τους φίλους σου που τους συναναστρέφεται κιόλας σε κοινές εξόδους.  Επίσης, όπως καταλαβαίνεις, του λες ότι δεν είσαι ικανοποιημένη από τον χαρακτήρα του.

5.<<Καλά καθόμουν στην ησυχία μου, τι ήθελα τώρα και έμπλεξα;>>

Έμπλεξα; Πολύ αρνητική λέξη. Πονάει. Και όπως καταλαβαίνεις με μια και μόνο φράση του ακυρώνεις όλη τη σχέση. Του βάζεις την ταμπέλα “λάθος επιλογή” και τον διαλύεις. Ή εκνευρίζεται, προσβάλλεται και φεύγει. Think it twice before you talk!

6.<<Ποιος είπε ότι φιλάς τον βάτραχο και τον κάνεις πρίγκιπα;>>

Πρώτον, τον λες βάτραχο. Δηλώνεις ότι γνώρισες έναν βάτραχο. Και τελικά, δηλώνεις ότι παραμένει βάτραχος. Αυτό και αν είναι fail…

7.<<Κάθε πότε κάνεις μπάνιο;>>

Καθόλου διακριτικό. Προσβλητικό θα μπορούσαμε να πούμε. Αλλά ακόμα κι αν έχεις παρατηρήσει κάποιο τέτοιου τύπου ενοχλητικό πρόβλημα, βρες έναν πιο κομψό τρόπο για να το πεις.

8.<<Μήπως πρέπει να αλλάξεις τρόπο ξυρίσματος;>>

Δεν μου αρέσεις. Πρέπει κάτι να κάνεις με την εμφάνισή σου για να σουλουπωθείς λίγο. Κάνε κάτι. Δεν μου αρέσεις! Δεν μου αρέσεις! Δεν μου αρέσεις! Αυτή τη στάση δείχνει η παραπάνω φράση. Οπότε, βγάλτη από το λεξιλόγιό σου…

9.<<Μην πίνεις τόσες μπύρες, γιατί κοίτα τι κοιλιά έκανες>>.

Τον μειώνεις, τον προσβάλλεις και του το λες και με άσχημο τρόπο. Δεν λέω, καλό είναι κάποιος να προσέχει το σώμα του, τη διατροφή του, τον εαυτό του, αλλά μεταξύ μας τώρα νομίζεις ότι εκείνος δεν το ξέρει ότι έχει κάνει κοιλίτσα; Τον πονάς, όταν του το υπενθυμίζεις έτσι σκληρά. Και του βγάζεις και την μπυρίτσα του από τη μύτη.

10.<<Σου έχω πει να μην φοράς αυτό το μπλουζάκι, γιατί σε δείχνει χάλια.>>

Πρώτον, δεν είσαι ωραίος έτσι. Δεύτερον, δεν είσαι καλοντυμένος. Τρίτον, δεν έχεις γούστο. Τέταρτον, δεν είναι και το καλύτερό μου να σε κυκλοφορήσω έτσι έξω. Τον ισοπέδωσες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
14'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
14'
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;