Ο Κωνσταντίνος Τζούμας στο ρόλο του Καβάφη! (φωτογραφίες από πρεμιέρα)

φωτογραφία 5

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Το “n” βρέθηκε στην πρεμιέρα της αυτοβιογραφικής παράστασης «Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος», η οποία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη και με πρωταγωνιστή τον «μύθο» του κοσμοπολιτισμού και σημαντικού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Τζούμα. Καλεσμένοι του συμπρωταγωνιστή Λευτέρη Τσάτση παρακολουθήσαμε ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο βασισμένο στα απίστευτα δυνατά κείμενα του μεγάλου ποιητή, γραμμένα έναν αιώνα πριν και, ταυτόχρονα, πάντα επίκαιρα, από τη στιγμή που καταπιάνονται με τα ενδότερα της ανθρώπινης ύπαρξης και των κρυφών ή πιο φανερών επιθυμιών, παθών και κινητήριων μοχλών της που κινούν την ανθρώπινη εξέλιξη ανεξάρτητα από τις διαφορετικές εξωτερικότητες των διάφορων ιστορικών περιόδων.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Καβάφη των ποιημάτων αλλά και με την κοινωνική συναναστροφή του Αλεξανδρινού ποιητή, με την άποψή του για τα ελγίνεια, για την κρίση, για τη σοβαρότητα και για τα ταξίδια του στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, για τις συναντήσεις με πρόσωπα όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη και ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, αναμνήσεις από την ιστορία της οικογένείας του, αναφορές στον Όσκαρ Ουάιλντ και μνήμες όπου η σάρκα μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο», είπε ο πρωταγωνιστής για το έργο στο Αθηνόραμα πριν την έναρξη των παρασστάσεων.

Η παράσταση «Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος» βασίζεται στη σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία του Γιάννη Φαλκώνη, ενώ μαζί με τον Κωνσταντίνο Τζούμα παίζουν και οι Κερασία Σαμαρά, Αλέξανδρος Νταβρής και Λευτέρης Τσάτσης. Η μουσική είναι του Γιώργου Ψυχογιού, ενώ τραγουδά ο Σπύρος Σακκάς. Τα κοστούμια επιμελείται η Μπέττυ Λυρίτη και τα σκηνικά ο Γιάννης Βλάχος, ενώ το εικαστικό έργο που παρουσιάζεται επί σκηνής φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Αληθεινός.

Παίζεται καθημερινά από Τετάρτη 11 μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη18 Ιουνίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3, Αθήνας, τηλ.: 210 3625 520). Η γνώμη μας, όσοι ενδιαφερόμενοι προστρέξτε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;