4 εντυπωσιακά facts για το πως μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου ο καφές! #caffelatte

caffelatte

Μάθε με ποιους τρόπους ο καφές μπορεί να επηρεάσει από το βάρος, μέχρι τη διάθεσή σου!

Όπως και να προτιμάς τον καφέ σου, ένα πράγματα είναι σίγουρο. Ο καφές σου κάνει καλό με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη, αλλά μειώνει ταυτόχρονα την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος και αυξάνει τη γονιμότητα!

Πιστεύεις ότι υπερβάλω; Διάβασε και θα καταλάβεις!

1. Μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη.

Όποιος αποκτά ζωντάνια το πρωί με την πρώτη τζούρα καφέ μπορεί να πιστοποιήσει τις ευεργετικές ιδιότητες στη ψυχολογία του. Αν δεν σου φτάνει αυτό, σου έχω και έρευνα από το Harvard. Η έρευνα απέδειξε πως οι γυναίκες που πίνουν καφέ έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη! kafes katathlipsiΗ έρευνα παρακολούθησε το συγκεκριμένο γρουπ γυναικών για πάνω από 10 χρόνια και βρήκε πως όσο περισσότερο καφέ κατανάλωναν οι γυναίκες, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να πάθουν κατάθλιψη!

Link έρευνας: Έρευνα Harvard που συνδέει κατανάλωση καφέ και αντιμετώπιση κατάθλιψης.

Αριστερά: διάσημη ατάκα του Άλμπερτ Καμί που έκλεψε η Κάρι Μπράντσο

2. Μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος

Το να πίνεις έναν espresso ή cappucino μετά το γεύμα είναι κάτι περισσότερο από μία χαλαρωτική συνήθεια. “Πίνοντας καφέ μετά το γεύμα, βοηθάς το σώμα σου να επεξεργαστεί πιο αργά το γεύμα που μόλις κατανάλωσες”, αναφέρει ο Chris Kilham, ιατρικός ερευνητής, ιδρυτής του Medicine Hunter, Inc. και συγγραφέας του Psyche Delicacies. Επίσης, σύμφωνα με τον David Levitsky, καθηγητή στο Cornell University: Η καφεΐνη  μειώνει το ρυθμό με τον οποίο το στομάχι μεταφέρει το περιεχόμενό του στο δωδεκαδάχτυλο και επίσης αυξάνει το αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό. Είπαμε. Δεν σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Σε βοηθάει να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος.

Link: Το βιβλίο του Chris Kilham

3. Μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα στους άντρες

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη επιδρά θετικά στη κινητικότητα του σπέρματος και στην ικανότητα των σπερματοζωαρίων να διαπερνούν το ωάριο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύσης” λέει ο John Wlcox, managing partner και ενδοκρινολόγος στο HRC Fertility της Καλιφόρνια. Επίσης, έρευνα στο Sao Paolo απέδειξε πως το σπέρμα όσων πίνουν καφέ έχει μεγαλύτερη κινητικότητα από αυτών που δεν πίνουν! Μάλιστα ήταν αδιάφορο αν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν έναν ή δέκα καφέδες τη μέρα! Η μόνη ουσιαστική διαφορά ήταν από αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου!

4. Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος

Το να αποφεύγεις την υπερβολική έκθεση στον ήλιο να χρησιμοποιείς πάντα αντιηλιακό σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες, θα είναι πάντα ο Νο1 τρόπος να αντιμετωπίσεις τη πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό ας αναφερθούμε μία νέα έρευνα από το Brigham and Women’s Hospital. Η έρευνα ανακάλυψε πως οι γυναίκες που πίνουν περισσότερους από τρεις καφέδες την ημέρα, έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες είναι 9% λιγότερες πιθανότητες. Ωστόσο, η έρευνα δεν υποδεικνύει ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο του πλακώδους καρκινώματος ή μελανώματος, της πιο θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας όταν βρίσκεστε εκτεθειμένοι στον ήλιο!.

Link: Η έρευνα που συνδέει καφέ και προστασία από καρκίνο του δέρματος

To neolaia.gr σε συνεργασία με τον premium ελβετικό «Ready-to-Drink» Emmi Caffee Late, κάνουν αφιέρωμα στην πηγή ενέργειας της νεολαίας, που δεν είναι άλλη από τον… καφέ! Συντονίσου στο #caffelatte και για να μάθεις ιστορίες της «ιδανικής σχέσης» με τον καφέ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;