Γιώργος Παπανδρέου: Γιατί όχι και σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

papandreou1

«Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως λένε. Δηλαδή, το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία.

Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον», ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου σε συνέδριο του Hertie School of Governance στο Βερολίνο και σε ερώτηση για την πιθανότητα συνεργασίας κεντροαριστεράς-αριστεράς, μετά τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού χάρτη της χώρας από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2014.

Εκτός από την απάντηση του αυτή που αφήνει ανοιχτά «πορτοπαράθυρα» συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της ΕΕ αυτή τη στιγμή είναι το έλλειμμα δημοκρατίας, κάτι το οποίο επιχειρούσε να αντιμετωπίσει με την πολυσυζητημένη πρωτοβουλία του για το δημοψήφισμα του 2011 περί μνημονίων-παραμονής στο ευρώ, για το οποίο δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα επέλεγαν τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;