Σε ποια ηλικία παχαίνουν οι γυναίκες και σε ποια οι άνδρες;

female_body3_by_Fort_o

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε αναφέρει πως τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, παίρνουν περισσότερα κιλά μετά από μια ορισμένη ηλικία. Αυτό οφείλεται τόσο στο μεταβολισμό που αρχίζει και επιβραδύνει, όσο και στις πολλές ώρες δουλειάς, τη μόνιμη σχέση και το μεταμεσονύκτιο… τσιμπολόγημα.

Η “επικίνδυνη” ηλικία για τις γυναίκες να πάρουν κιλά είναι τα 35 με 40, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας συμπληρωμάτων Forza. Οι γυναίκες, δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό να απαλλαγούν από αυτά τα περιττά κιλά μετά από αυτήν την ηλικία, καθώς τα 40 είναι για τις περισσότερες από αυτές μια «τρομακτική» ηλικία, πράγμα που τις κάνει να προσέχουν εν συνεχεία περισσότερο τον εαυτό τους και συνακόλουθα τη διατροφή τους.

Για τους άνδρες, η αντίστοιχη ηλικία είναι την επόμενη πενταετία, μεταξύ 40 και 45 ετών. Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι άνδρες δήλωσαν πως είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος συγκεκριμένα στα 44, καθώς είναι μια ηλικία που η καριέρα τους βρίσκεται στο απόγειό της και δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν. Οι καθημερινές υποχρεώσεις και ασχολίες, και στις περισσότερες περιπτώσεις και η οικογένεια, τους “βγάζουν” από τον ίσιο δρόμο.

Πάντως, είναι γενικά αποδεκτό, ότι όσο περνούν τα χρόνια, χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Έτσι, απαιτούνται μικρές, αλλά σημαντικές, αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, ώστε να παραμείνουμε στο επιθυμητό μας βάρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;