Ο Γιάννης Μώραλης στο neolaia.gr

Ο Γιάννης Μώραλης στο neolaia.gr

Η υποψηφιότητά του για το Δήμο Πειραιά συνοδεύτηκε από ποικίλα σχόλια.

Η απάντησή του; Η νίκη στο πρώτο γύρο έναντι του νυν δημάρχου Μιχαλολιάκου.

Ο Γιάννης Μώραλης εξηγεί στο neolaia.gr γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική, τι θα αλλάξει στο Δήμο Πειραιά και φυσικά γιατί να τον ψηφίσουμε!

Γιατί ένας επιτυχημένος παράγοντας του ποδοσφαίρου να θέλει να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Εδώ και πολλούς μήνες φορείς της πόλης αλλά και μεμονωμένοι πολίτες μας ζητούσαν να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την πόλη του Πειραιά. Η πόλη υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Και την ίδια ώρα ο απερχόμενος δήμαρχος παραμένει αδρανής απέναντι στα μεγάλα προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας. Συνεπώς, κάποιοι έπρεπε να αναλάβουν δράση.

Σας κατηγορούν ότι στο ψηφοδέλτιό σας έχετε άτομα που δεν μένουν στον Πειραιά. Επηρεάζει αυτό τη διοίκηση του Δήμου;

Όσοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας αγαπούν με πάθος την πόλη που γεννήθηκαν ή που ζουν και εργάζονται σήμερα. Αυτό δεν έχει σημασία;

Θα σας ενδιέφερε μία περαιτέρω πολιτική ενασχόληση; Το βλέπετε δηλαδή σαν μία αφετηρία για την πολιτική σας καριέρα;

Ούτε ως αφετηρία, ούτε ως ταμείο συνταξιοδότησης. Θα καθίσω στον Δήμο τόσο όσο χρειάζεται για να ολοκληρώσω το έργο μου.

Ποια θα είναι η πρώτη σας προτεραιότητα για το Δήμο Πειραιά;

Η  ανεργία. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάξει προς τη θάλασσα. Και θάλασσα σημαίνει ανάπτυξη. Σύμφωνα με μελέτες της Boston Consulting Group και του ΙΟΒΕ, η η ανάπτυξη της ναυτιλίας στον Πειραιά, με την επιστροφή των ναυτιλιακών εταιρειών και τη δημιουργία νέων συναφών επιχειρήσεων στην πόλη, μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Τόσες θέσεις εργασίας ώστε να εξαλειφθεί η ανεργία στον Πειραιά, αλλά και να μειωθεί στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι μόνο η ναυτιλία. Σκοπεύουμε να κάνουμε τον Πειραιά λιμάνι υποδοχής για την κρουαζιέρα και οι τουρίστες να μην βλέπουν τον Πειραιά ως πέρασμα, αλλά ως προορισμός. Όπως επίσης στο σχέδιο μας είναι να γίνει ο Πειραιάς Παγκόσμιο Ναυταθλητικό Κέντρο με την διοργάνωση αγώνων διεθνούς εμβέλειας όπως είναι το Αmerica’s Cup.

Σε ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, πως θα προσδιορίζατε  το συνδυασμό σας;

Είναι ένας ανεξάρτητος, υπερκομματικός συνδυασμός. Συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά τους ενώνει η αγάπη και η ανιδιοτελής προσφορά στον Πειραιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;