Πανελλήνιες 2014: Τί και πώς πρέπει να τρώτε!

diatrofh_panellhnies

Λίγες ημέρες πριν τις Πανελλήνιες 2014 έχετε φορτσάρει στο διάβασμα και αυτό σας βοηθάμε, εξηγώντας σας το πως η καλύτερη διατροφή θα φέρει καλύτερες αποδόσεις!

Η σωστή διατροφή αποτελεί στοιχείο που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην απόδοση του μαθητή κατά τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μπορεί το διάβασμα να δίνει τους βαθμούς, αλλά για να γίνει αποδοτικό, θα πρέπει να υπάρχει ένα καλό διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο θα οξύνει τη σκέψη σας και θα σας επιτρέπει να χαλαρώνετε τις ώρες του ύπνου. Εξάλλου, ο δείκτης ευφυίας και οι μαθησιακές ικανότητες αυξάνονται χάρη στην ισορροπημένη διατροφή, σύμφωνα με έρευνα.

Ακολουθεί το διατροφικό μοντέλο:

Πρωινό

Προτείνεται ένα ποτήρι γάλα σε συνδυασμό με μία μερίδα δημητριακών πλήρους αλέσεως και ένα φρούτο. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταναλώσετε ένα ποτήρι γάλα και μία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα. Παράλληλα, ένα ικανοποιητικό πρωινό αποτελείται από ένα ποτήρι γάλα και ένα πιάτο με κομμένα φρούτα, ενώ ο συνδυασμός του τοστ με ελαφρύ περιεχόμενο με ένα ποτήρι γάλα, αποτελεί μία καλή λύση. Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσει το γάλα, προτείνουμε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, συνοδευόμενο από ένα αβγό και ψωμί ολικής άλεσης.

Ενδιάμεσα γεύματα

Προτείνεται η κατανάλωση 1-2 φρούτων εποχής ή ένα ποτήρι φυσικού χυμού. Επιπλέον, το γιαούρτι, σε συνδυασμό με κομμένα φρούτα, αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας.

Μεσημεριανό – Βραδινό

Τα δύο αυτά πιάτα αποτελούν τα κυριότερα γεύματα της ημέρας, καθώς προσφέρουν το 50% με 60% των ημερήσιων θερμίδων που λαμβάνουμε. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες. Φυσικά, το βραδινό θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ, προκειμένου να μην παρουσιάζονται δυσκολίες στην πέψη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γενικότερες συμβουλές

Η σωστή μάσηση και το πολύ νερό βοηθούν σημαντικά τον, ήδη καταπονημένο από το άσχημο ωράριο, οργανισμό σας, ενώ είναι αρκετά σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ζάχαρης. Συμπληρωματικά, μικρά κομμάτια σοκολάτας υγείας προκαλούν ευφορία και καλή διάθεση, χάρη στη φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;