Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν φιλιόμαστε;

#kissing pic

Διαβάζοντας το άρθρο θα διαπιστώσετε, πως την στιγμή που δίνουμε ένα απλό φιλί, ολόκληρος ο οργανισμός μας δραστηριοποιείται, αφυπνίζεται και… “ζωντανεύει”, δίνοντάς μας ένα μοναδικό και ξεχωριστό αίσθημα, λόγος που αναμφίβολα το καθιστά ασυναγώνιστο και αξεπέραστο.

Επειδή λοιπόν τα χείλη μας είναι έως και 200 φορές πιο ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα από τα δάχτυλά μας, ολόκληρο το σώμα μας “συμμετέχει” ενεργά και αντιδρά τη στιγμή του φιλιού. Η κοντινή απόσταση, ανάμεσα στους δύο συντρόφους, διεγείρει την όσφρηση και εντείνει την ερωτική διάθεση, καθώς η φυσική μυρωδιά του σώματος φτάνει στα ρουθούνια.

Επιπλέον, περισσότεροι από 100 μύες σε ολόκληρο το σώμα ενεργοποιούνται με ένα παθιασμένο φιλί (24 από αυτούς μόνο στο πρόσωπο), οι σιελογόνοι αδένες ξεκινούν τη δική τους “γυμναστική” και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται στα… επίμαχα σημεία του σώματος.

Και υπάρχει και συνέχεια! Οι επινεφρίδιοι αδένες αρχίζουν να απελευθερώνουν αδρεναλίνη, οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, η ανάσα γίνεται πιο βαριά και οι παλάμες αρχίζουν να ιδρώνουν. Ο εγκέφαλος με τη σειρά του εκκρίνει ντοπαμίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα της απόλαυσης και ταυτόχρονα, άλλα τμήματα του εγκεφάλου “απενεργοποιούνται” παροδικά, απομακρύνοντας κάθε αρνητικό συναίσθημα, κάθε έγνοια και προβληματισμό.

Τέλος, η υπόφυση αρχίζει να απελευθερώνει τη λεγόμενη “ορμόνη της αγάπης”, γνωστή και ως οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη, η οποία εντείνει το δέσιμο και την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων. Θέλετε κάτι άλλο; Μη χάνετε χρόνο και φιληθείτε! Θα αισθανθείτε πιο ζωντανοί και γεμάτοι από ποτέ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;