Keepod: Πάρτε μαζί σας τον προσωπικό σας υπολογιστή με ένα USB stick

Το Keepod είναι το νέο USB stick που περνάει την έννοια του personal computer στο επόμενο στάδιο!

Πιο συγκεκριμένα, το όνομά του προκύπτει από την ένωση της αγγλικής λέξης “keep” και της εβραϊκής “od”, που σημαίνει “τα πάντα”, και αυτό που κάνει είναι απλό: έχει αποθηκευμένη μια φορητή version του λειτουργικού Android 4.4, η οποία μπορεί να απομνημονεύει με ασφάλεια τις προσωπικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα – apps που χρησιμοποιεί ο κάτοχός του, διαχωρίζοντας, έτσι, το software από το hardware.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει την προσωπική version του λειτουργικού του κατόχου του Keepod σε κάθε κοινόχρηστο υπολογιστή ή και σε παλιούς υπολογιστές παρωχημένης τεχνολογίας που διαθέτουν απλά έναν βασικό επεξεργαστή, ένα mouse και πληκτρολόγιο, φορτώνοντάς τη απλά από το USB.

Μάλιστα, το keepod συμβάλει σε μεγάλο βαθμό, στην ανακύκλωση παλιών υπολογιστών που δεν έχουν πια την υπολογιστική δύναμη να “τρέξουν” μοντέρνα λειτουργικά, αλλά επαρκούν για να φορτώσουν επιτυχώς το λειτουργικό Android.

Έτσι, η καμπάνια του keepod εμφανίστηκε στο Kickstarter και ολοκληρώθηκε το Μάρτη, ενώ στοχεύει να συμβάλλει στη μείωση ως και εξάλειψη των ποσοστών του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε υπολογιστή.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν έχει πρόσβαση στο internet, ενώ αντίστοιχα στοιχεία αναφέρουν ότι περίπου 5 δισκεκατομμύρια κόσμου δεν έχουν κάν πρόσβαση σε υπολογιστή.

“Το keepod δίνει την δυνατότητα στον κάτοχό του να έχει ακριβώς την ίδια εμπειρία χρήσης των προγραμμάτων ενός υπολογιστή, ανεξαρτήτως μηχανήματος”, δηλώνει ο ένας εκ των δύο εμπνευστών του Keepod.

Τέλος, η αναμενόμενη τιμή του Keepod δε θα ξεπερνά τα 7 δολάρια, ενώ η καμπάνια του στο Kickstarter, ήδη πέτυχε τον πρώτο στόχο συγκέντρωσης 40.000 δολαρίων, με τα οποία, οι εμπνευστές του, τρέχουν ήδη το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διάθεσης του Keepod, στα παιδιά του χωριού Mathare, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;