Συνάντηση για την κοινωνική οικολογία

Συνάντηση για την κοινωνική οικολογία

Αποκάλυψη της συντρόφου του Μπούκτσιν για επικοινωνία του Αμπτουλάχ Οτσαλάν με το έργου του  θεωρητικού της πολιτικής πολιτικής οικολογίας.

Με την ευκαιρία της 2ης διεθνούς συνάντησης το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας ολοκλήρωσε “την ετήσια συνάντησή του σε σχέση με τα επείγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η αστική κοινωνία”, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, πραγματοποίησε συζήτηση για την κοινωνική οικολογία του Μάρει Μπούκτσιν MURRAY BOOKCHIN, SOCIAL ECOLOGY AND TODAY. Η εκδήλωση περιλάμβανε και την παρουσίαση των βιβλίων  της JANET BIEHL και του ANDY PRICE “, 

“Ecology or Catastrophe: The Life of Murray Bookchin,(Oxford University Press) και“Recovering Bookchin – social ecology and the crisis of our time”(New Compass Press), αντίστοιχα, ενώ εισηγήσεις για το θέμα παρουσία Δημήτρης Ρουσσόπουλος, με τίτλο “Social ecology applied” και ο Γιώργος Κατσιαφίκας, με τίτλο “European Social Movements- similarities”.

Όταν ο Οτσαλάν εμβάθυνε στον Μπούκτσιν

Από τα ενδιαφέροντα της εκδήλωσης η αποκάλυψη της συντρόφου του Μ. Μπούκτσιν Τζ. Μπίελ ότι στα χρόνια φυλάκισής του ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήρθε σε μεγαλύτερη επαφή με το έργο του θεωρητικού της πολιτικής οικολογίας, παρότι μαρξιστής ο ηγέτης των Κούρδων, προκειμένου να εμφυσήσει στοιχεία “από τα κάτω δημοκρατικότητας αυτονομημένης δημοκρατίας” στο κίνημα του, ως χρήσιμα για τη συνέχεια. Αυτό, όπως είπε, δεν είχε περάσει κι από τον ίδιο τον Μπούκτσιν, αν και ήταν σε μεγάλη ηλικία και ασθενής πια για να έχουν εκ του σύνεγγυς επαφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;