Υπουργείο Παιδείας: Τα Σχολεία θα ανοίξουν Τετάρτη του Πάσχα!

ΠΡΙΣΜΑ 10/05/2007 ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Φέτος κάποιοι μαθητές θα κάνουν πιο σύντομες διακοπές καθώς θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στα θρανία την Τετάρτη του Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, περίπου 500 σχολεία θα ανοίξουν Τετάρτη του Πάσχα γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ώρες που χάθηκαν μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με την “Καθημερινή” σε όσα σχολεία πρέπει να αναπληρωθούν έως και τρεις ημέρες, αυτές θα καλυφθούν με την απώλεια ισάριθμων ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα. Για τα σχολεία που υπάρχει η ανάγκη κάλυψης περισσότερων ημερών, τότε το χαμένο έδαφος θα καλυφθεί το Μάιο, έπειτα από τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η ΟΛΜΕ φαίνεται να βρίσκεται απέναντι σε αυτή την απόφαση κηρύσσοντας στάση τρίωρες εργασίας ( 8 π.μ.-11 π.μ.) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική 104 Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες, στη Θεσσαλία 112 σχολεία, στην Πελοπόννησο 33 σχολεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10 σχολεία.

Βέβαια, ορισμένες περιφερειακές διευθύνσεις ανακοίνωσαν και τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες, με παράταση του διδακτικού έτους τον Μάιο, ενώ άλλες περιοχές (π.χ. Αττικής) μόνο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν μέσα στο Πάσχα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;