Google Glass: Κλινική δοκιμή σε ασθενείς με Πάρκινσον

Ακόμα δεν βγήκε σε μαζική παραγωγή, αλλά ήδη η Google το προωθεί ως εργαλείο που δίνει λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα!

Ο λόγος για το Google Glass, το φορετό gadget της Google, για το οποίο η εταιρεία λάνσαρε μια καμπάνια διανομής του, στο πλαίσιο της οποίας παραχώρησε πέντε συσκευές στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Newcastle, προκειμένου να γίνει η πρώτη κλινική δοκιμή του Glass, σε ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος των ερευνητών του Πανεπιστημίου είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, με τη χρήση του Google Glass και ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Μάλιστα, ειδικοί, με χρήση εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό, προσφέρουν διακριτικές ειδοποιήσεις που υπενθυμίζουν στους εθελοντές συμμετέχοντες ασθενείς τη λήψη των φαρμάκων τους ή το επόμενο ραντεβού με το γιατρό.

Επίσης, οι ερευνητές έχουν προγραμματίσει τη συσκευή να δίνει οπτικά ερεθίσματα ώστε οι ασθενείς να ενεργοποιούν τον εγκέφαλό τους ώστε να αποφεύγουν αρκετές από τις δυσάρεστες συνέπειες της ασθένειας στην κίνηση.

Τέλος, οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι κλινικές δοκιμές του Glass βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά στοχεύουν στη δημιουργία κι άλλων εφαρμογών που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των εθελοντών ασθενών για περαιτέρω εξερεύνηση των δυνατοτήτων της συσκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;