Παιδεία: Πόσο κοστίζει η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές;

ΟΛΜΕ: Να μην δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές της Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” η προετοιμασία των μαθητών για να μπουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μειώνει το οικογενειακό εισόδημα κατά 14 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα παρά την οικονομική κρίση, η εκπαίδευση παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες των γονιών αφού με δεδομένη την ανταγωνιστικότητα των εξετάσεων για την ανώτατη εκπαίδευση, δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Συγκεκριμένα πέρυσι οι δαπάνες για την προετοιμασία των μαθητών στα μαθήματα του Λυκείου και του Γυμνασίου άγγιξε τα 1,05 δις ευρώ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής αναφέρει ότι το ετήσιο κόστος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξεκινά για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου από 1.200 ευρώ ετησίως για έξι ώρες την εβδομάδα για εννέα μήνες, και καταλήγει στα 3.700 ευρώ ετησίως για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έχουν επιλέξει τις σχολές της θετικής κατεύθυνσης, στην οποία μετέχουν πολλοί αριστούχοι με στόχευση τις περιζήτητες θέσεις των ιατρικών και των πολυτεχνικών σχολών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;