Η ΟΝΝΕΔ ζητά τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

170113223750_0764

Τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης μετά και το νέο επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου μια ομάδα αγνώστων εισέβαλε σε χώρο του, ξυλοκόπησε φοιτητές, προκάλεσε ζημιές και έφυγε ανενόχλητη.

Μάλιστα, παρόμοιο αίτημα είχε διατυπώσει πριν λίγες ημέρες και η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τις τακτικές “μάχες” αστυνομικών και παράνομων μικροπωλητών οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στους χώρους πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, η ιδέα διχάζει το διδακτικό προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων, με πολλούς να προκρίνουν την εντατικοποίηση των χώρων έξω από τα ιδρύματα, όπου όπως παραδέχονται σχεδόν όλοι η κατάσταση έχει ξεφύγει ειδικά σε σχολές του κέντρου της Αθήνας.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΜΠ, καθηγητής Σπυρίδων Αργυρός, πιστεύει ότι η λύση πρέπει να δοθεί μετά από συζήτηση μεταξύ των πανεπιστημίων, του υπουργείου Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε”, αναφέρει, ότι “υπηρεσίες σεκιούριτι που υπάρχουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια απευθύνονται σε μία διαφορετικής κουλτούρας κοινωνία, εκεί, για παράδειγμα, οι σεκιούριτι μπορούν να έχουν κλομπ. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό εδώ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;