Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Επίθεση από αγνώστους με τραυματίες φοιτητές

Επίθεση σε φοιτητές έκαναν το βράδυ της Τετάρτη 2 Απριλίου άγνωστοι-κουκουλοφόροι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα με βάση πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο “ΕΘΝΟΣ”, περίπου στις 10:30 το βράδυ ομάδα αγνώστων κρατώντας καδρόνια, εισέβαλε στο Ίδρυμα και επιτέθηκε σε φοιτητές χτυπώντας τους προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε υποδομές του κτιρίου.  Οι φοιτητές δεν διατρέχουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάποιον κίνδυνο στην υγεία τους και βρίσκονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και πραγματοποιείται έρευνα για τα αίτια τις επίθεσης.

Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου καταδικάζεται η επίθεση και κάθε μορφή βίας σχολιάζοντας το ως “λυπηρό”. Ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος Χάρρυ Παπαπαναγόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι περισσότερο από λυπηρό το γεγονός, το 2014 να υπάρχει τέτοια ωμή βία εντός των πανεπιστημίων- που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού- η οποία να μην έχει καν πραγματική αιτία. Οι τέσσερις φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με συμπλοκές, διενέξεις ή αντιπαραθέσεις»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος Νίκο Μυριούνη που υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου η χθεσινή μέρα δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο, ούτε διεξαγόταν στους χώρους του πανεπιστημίου κάποιο πάρτι φοιτητικής παράταξης.

Αφορμή με βάση τις πληροφορίες αφορμή φαίνεται να στάθηκε λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος «με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο», όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ύστερα από περίπου 40 λεπτά και κατόπιν απειλών προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, περίπου 20 άτομα με κουκούλες και κράνη και φορώντας σιδερογροθιές και λοστούς εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση, αποθηκευτικό χώρο που τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Τέλος, ο ένας εκ των τριών φοιτητών που χτυπήθηκαν υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μαζί με τους υπόλοιπους μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι σε νοσοκομείο της πόλης.

Εικόνες από e-saloniki.gr και thesfestival.gr:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;