Yahoo: Φτιάχνει το δικό της... YouTube

yahoo-logo

Η υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο της Google ή αλλιώς το YouTube, δεν έχει γνωρίσει κανένα σοβαρό ανταγωνισμό μέχρι τώρα από άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ωστόσο, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo, Marissa Mayer, θέλει να μπει και μάλιστα δυναμικά στο χώρο του online video, σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου Re/Code.

Πιο συγκεκριμένα, η στρατηγική της νέας πλατφόρμας βίντεο, που η Yahoo ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στους επόμενους μήνες, είναι απλή και στηρίζεται στη “γκρίνια” των δημιουργών περιεχομένου και των μεγάλων δικτύων που διανέμουν το περιεχόμενό τους μέσω του YouTube, για τα μικρά ποσοστά που λαμβάνουν από τα έσοδα των διαφημιστικών μηνυμάτων που συνοδεύουν τα βίντεό τους.

Έτσι, η Yahoo, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το site, έχει ήδη αρχισει να δελεάζει τους star του YouTube και τα δίκτυα διανομής, με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τη διαφημιστική πίτα αλλά και με προώθηση των βίντεο και των καναλιών τους, σε θέσεις περιωπής στην μεγάλης επισκεψιμότητας κεντρική σελίδα της.

Μάλιστα, η υπηρεσία που οραματίζεται η Marissa Mayer και οι συνεργάτες της, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου ο καθένας θα μπορεί να ανεβάσει ό,τι θέλει, αλλά μια ιλουστρασιόν πλατφόρμα αναδιανομής περιεχομένου (βίντεο κλιπ, virals, τρέιλερς, κλπ).

Επίσης, τo Re/Code αναφέρει πως η επερχόμενη πλατφόρμα μπορεί να “ανοίξει” για ελεύθερο ανέβασμα βίντεο μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για εξαγορά κάποιας υπάρχουσας εδραιωμένης υπηρεσίας, όπως το Vimeo που θα φιλοξενήσει το φιλόδοξο σχέδιο.

Τέλος, ο χώρος του online βίντεο και η κυριαρχία του YouTube, έχουν αρχίσει να κινητοποιούν πολλές ακόμα γνωστές εταιρείες του Web όπως την Amazon και το Facebook, που έχουν ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζουν επιθετικές κινήσεις για υπηρεσίες διανομής βίντεο με υποστήριξη διαφημίσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;