Ήρθε η αναγνώριση από τους Guardian!

forologikes diloseis

“Οι Ελληνες είναι από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες στον κόσμο”

Σε άρθρο για τα μαθήματα διαχείρισης θυμού που ακολουθούν οι εφοριακοί στην Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα… στολίζει φορολογούμενους, αλλά και υπουργείο Οικονομικών. «Η υπομονή και η ευγένεια ήταν αξίες που έλειπαν παντελώς από τις επαφές ανάμεσα σε πολίτες και αξιωματούχους που είχαν το καθήκον να αποσπάσουν χρήματα από μερικούς από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες του κόσμου», αναφέρει συγκεκριμένα το εν λόγω δημοσίευμα, τονίζοντας πως μέχρι την οικονομική κατάρρευση της χώρας η διαχείριση θυμού ήταν έννοια άγνωστη στο ΥΠΟΙΚ.

Πλέον, σημειώνει o Guardian, η υπομονή και η ευγένεια αντιμετωπίζονται ως βασικές προϋποθέσεις στη δουλειά των εφοριακών που είναι ολοένα και πιο αγχωτική. «Με τις εισφορές να πέφτουν σαν χαστούκια στους απλούς πολίτες, ενώ όσοι είναι πλούσιοι και έχουν διασυνδέσεις παραμένουν ατιμώρητοι, οι εφοριακοί βρέθηκαν εν μέσω της λαϊκής οργής» είναι ένα ακόμη… καρφάκι που «ρίχνει» το δημοσίευμα, εξηγώντας γιατί κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν τα σεμινάρια για τη διαχείριση θυμού, ενώ μέσω τoy Guardian βγήκαν και εκτός των συνόρων τα απίθανα περιστατικά με τους ελεγκτές που εκδιώχθηκαν από χωριά ή τους κυνήγησαν σε νησιά.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, τέσσερα χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, η φοροδιαφυγή παραμένει η ρίζα του κακού για την επικίνδυνη οικονομική κατάσταση της χώρας. Αν και επισημαίνει πως σημειώθηκε πρόοδος, ο εντοπισμός εκείνων που επιμένουν να φοροδιαφεύγουν είναι ακόμη δύσκολος. «Ιδιαίτερα οι πλούσιοι Ελληνες έχουν γίνει ακόμη πιο ευφυείς στο να αποφεύγουν τους ελέγχους των εφοριακών», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: Guardian: Οι Ελληνες είναι από τους πιο ταλαντούχους φοροφυγάδες στον κόσμο | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/147314#ixzz2wDEfDkHt

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;