Άμστερνταμ: Ο 3D printer που εκτυπώνει... κτήριο

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πείραμα διεξάγει το αρχιτεκτονικό γραφείο DUS Architects, το οποίο χτίζει ένα ολόκληρο σπίτι σε ένα από τα κανάλια του ποταμού Άμστελ.

Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι τα μέρη του λεγόμενου 3D Print Canal House, εκτυπώνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου, από έναν μεγάλο τρισδιάστατο εκτυπωτή, ο οποίος ονομάζεται “KamerMaker” και φιλοξενείται σε ένα κοντέινερ, ενώ το σπίτι συναρμολογείται αποκλειστικά από αυτά.

Ωστόσο, εξαιτίας της απειρίας όλων με την τρισδιάστατη εκτύπωση, αρκετοί από τους κυψελοειδείς τοίχους από παχύ πλαστικό δεν πέτυχαν με την πρώτη, αλλά το αρχιτεκτονικό γραφείο δε δείχνει να πτοείται από τις πρώτες αστοχίες.

Μάλιστα, χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να εκτυπωθεί ένας τοίχος 3 μέτρων αν και οι ιθύνοντες του έργου, ευελπιστούν ότι θα κατεβάσουν αυτό το χρόνο στις 2 ώρες, ώστε σε έναν χρόνο να παραδώσουν τα πρώτα 12 δωμάτια και να έχουν ολοκληρώσει το τριώροφο οίκημα σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Έτσι, με ένα εισιτήριο των 2,5 ευρώ μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί την οικοδομή και να δει από κοντά το χτίσιμο του 3D Print Canal House, που εάν πετύχει, μπορεί να αποτελέσει μια πιθανή λύση στο οικιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;