ΑΠΘ: Εκδήλωση «Συζήτηση με τους συνεργαζόμενους φορείς» στις 26/2

578672_ΑΠΘ_2

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα: «Συζήτηση με τους συνεργαζόμενους φορείς».

Πού και πότε

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ., στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. συμμετείχε για πρώτη φορά στο «πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης της ανωτάτης εκπαίδευσης» του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του Υπουργείου Παιδείας που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κοινωνικό Ταμείο) κατά την περίοδο 2005-8.

Ακολούθως συμμετείχε στο πρόγραμμα της περιόδου 2010-2013 (ΕΣΠΑ) και τώρα στο νέο έως το 2015. Τα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξελίσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΟΕ) του Α.Π.Θ. με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα: του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), όπως και με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Ανά έτος προβλέπονται 2 κύκλοι άσκησης 4 μηνών.

Πριν και μετά το πέρας κάθε κύκλου άσκησης υπάρχει ένα κενό 2 μηνών. Έτσι η πρακτική άσκηση δε λειτουργεί ως υποκατάστατο νέων προσλήψεων. Κατά τους τετραμηνιαίους κύκλους της άσκησης της περιόδου 2005-8, από τους 247 ασκούμενους φοιτητές, οι 68 προτάθηκαν να προσληφθούν με το πέρας της άσκησης, από τις εταιρίες στις οποίες εργάσθηκαν. Κατά την περίοδο 2009-2013 ασκήθηκαν 665 φοιτητές, (225 άνδρες και 439 γυναίκες). Έγινε πρόταση για πρόσληψη σε 86 άτομα. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη (περίοδος Νοεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014) με 123 άτομα. Επιδίωξη των συντελεστών είναι η διεύρυνση της συμμετοχής των επιχειρήσεων.

Σήμερα συμμετέχουν 312 φορείς. Οι λίστες αίτησης συμμετοχής των εταιριών είναι ανοιχτές και βρίσκονται στο σχετικό τίτλο της ιστοσελίδας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών www.econ.auth.gr. με πληροφορίες για το πρόγραμμα. Αν και καλύπτονται όλοι οι τομείς ζήτησης των επιχειρήσεων, δίνεται προτεραιότητα άσκησης σε εκείνους που θεωρείται ότι έχουν προοπτικές απασχόλησης, όπως τα Logistics, το εξαγωγικό μάρκετινγκ και οι τεχνικές πωλήσεων (e-commerce κ.α.).

Πρόγραμμα

προγραμμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;