Σε Αναμονή: Μια ταινία μικρού μήκους περιμένει την συμμετοχή σας

onhold_image01

Περίληψη

Ο Γιώργος Τσιρογιάννης, νέος σκηνοθέτης, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης για την ταινία μικρού μήκους «Σε Αναμονή». Η ταινία αφηγείται ένα μικρό μέρος από τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων, που περιμένουν ο καθένας κάτι πολύ ιδιαίτερο. http://www.indiegogo.com/projects/on-hold-a-short-film-by-george-tsirogiannis

Σώμα

(Αθήνα, Ελλάδα) – Ο Γιώργος Τσιρογιάννης, νέος σκηνοθέτης, επέλεξε την μέθοδο της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για τη νέα του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Σε Αναμονή».

Η ταινία αφηγείται ένα μικρό μέρος από τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων, που μπαίνουν στην διαδικασία της αναμονής, ο καθένας για κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι μια ταινία που μιλάει για τους ίδιους της τους χαρακτήρες, τις στιγμές τους, και το πώς η αναμονή σημαίνει πολλά στις ζωές μας. Όπως εξηγεί ο Γιώργος, «πιστεύω πως η αναμονή είναι ένα ζωτικό σημάδι. Ακόμα και αν το να περιμένει κανείς μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο μερικές φορές, αυτό επίσης σημαίνει πως υπάρχει ελπίδα ότι αυτό που περιμένει θα έρθει τελικά – και όταν ελπίζεις, είσαι ζωντανός.»

Η «Αναμονή» θα κάνει τον φεστιβαλικό της κύκλο και τελικά θα διατεθεί στο Διαδίκτυο δωρεάν με άδεια Creative Commons. Η χρηματοδότηση της ταινίας μέσα από την καμπάνια στην διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα του Indiegogo είναι πολύ σημαντική, καθώς φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος για να πραγματοποιηθεί μία μικρή παραγωγή χωρίς δυσάρεστους συμβιβασμούς. Οι συνεισφορές θα καλύψουν το 80% του κόστους, ενώ το 20% θα καλυφθεί από τον σκηνοθέτη.

Όπως προσθέτει ο Γιώργος, «κάνουμε αυτή την ταινία γιατί το θέμα της είναι επίκαιρο και όχι πολυσυζητημένο στο σινεμά. Όλοι περνάμε την διαδικασία της αναμονής πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Ιδίως τα τελευταία χρόνια, που όλοι περιμένουν μια γενικότερη κατάσταση να αλλάξει, το θέμα αποκτά μία ακόμη διάσταση και σημασία – χωρίς αυτό, βέβαια, να κάνει την ταινία πολιτική.»

Η ομάδα πίσω από την ταινία προσφέρει ενδιαφέροντα ανταποδοτικά δώρα στους υποστηρικτές της παραγωγής. Οι συνεισφορές δεν έχουν ανώτατο ή κατώτατο όριο, αλλά τα δώρα αρχίζουν από €5 (Starter’s pack) και φτάνουν τα €500 (Producer’s Pack). Μεταξύ άλλων και ανάλογα με το ποσό της συνεισφοράς, οι χορηγοί παίρνουν ένα ψηφιακό αρχείο της ταινίας πριν αυτή κάνει τον φεστιβαλικό της κύκλο, ένα εκτεταμένο βίντεο από τα παρασκήνια που θα ενδιαφέρει κάθε πραγματικό κινηματογραφόφιλο, μία αφίσα με προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα, ενώ στα €50 παίρνουν μέρος σε κλήρωση για έναν φωτογραφικό φακό. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν μια αναφορά στους τίτλους τέλους της ταινίας και στο IMDb, ή το credit του Συμπαραγωγού.

Οι υποστηρικτές του υψηλότερου πακέτου γίνονται Παραγωγοί της ταινίας, με το αντίστοιχο credit, και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το προπαρασκευαστικό υλικό (σενάριο, storyboards, σημειώσεις και λίστες) και να παρευρίσκονται στα γυρίσματα, εφόσον το επιθυμούν.

Οι συνεισφορές γίνονται στην σελίδα της καμπάνιας που διαρκεί μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου στο Indiegogo: http://www.indiegogo.com/projects/on-hold-a-short-film-by-george-tsirogiannis

Για τον Γιώργο Τσιρογιάννη

Ο Γιώργος Τσιρογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα και μένει στην Κέρκυρα, όπου πήγε για σπουδές στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει βραβευτεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με ειδική διάκριση για την φοιτητική ταινία «Barriers» (συμπαραγωγή με την Αναστασία Μαστρακούλη).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;