Σότσι: Αποχωρούν οι Ουκρανοί αθλητές

631277_OYKRANIA

Μέρος της ουκρανικής αποστολής αποχωρεί από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε σήμερσ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με “Τα Νέα”.

Πιο συγκεκριμένα, Ουκρανοί αθλητές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Αγώνων, Μαρκ Ανταμς.

Μάλιστα, πρόκειται για την ουκρανή σκιέρ, Μπογκντάνα Ματσόσκα και τον προπονητή -και πατέρα- της, Όλεγκ Ματσότσκι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απροκάλυπτη βία εναντίον των διαδηλωτών, εκφράζοντας την οργή τους για την άρνηση του Γιανουκόβιτς να προστατέψει το διάλογο.

Έτσι, όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook o Ματσόσκι «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποτρόπαιες ενέργειες ενάντια στους διαδηλωτές, δεν θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι».

Ωστόσο, το BBC ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 είναι οι αθλητές που έχουν αποχωρήσει από το Σότσι, ενώ όπως ανέφερε ο Άνταμς, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα θεωρεί ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να παραμείνει εδώ στο Σότσι, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της με αυτούς που υποφέρουν στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Τέλος, την Τετάρτη η Επιτροπή απαγόρευσε στους Ουκρανούς αθλητές των Αγώνων να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των νεκρών του Κιέβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;