Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014 - ΣΥΡΙΖΑ: Ό,τι ειπώθηκε στο Ακροπόλ

aygh

Αλέξης Τσίπρας: Έναν ψυχίατρο για όσους καταλογίζουν ακρότητα και πορεία ενσωμάτωσης ταυτόχρονα στον ΣΥΡΙΖΑ

Με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ομιλίες των Ρένα Δούρου, υποψήφιας Περιφερειάρχου Αττικής Γαβριήλ Σακελαρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και του Ιταλού Φιλόσοφου Μάρκο Ρέβελι, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο Θέατρο Ακροπόλ η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε!». Κυριάρχησε το κλίμα ενότητας και νίκης, αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε και μια σύντομη, αλλά σημαντική, αποστροφή του λόγου του για την εσωκομματική και ευρύτερα ενδοαριστερή αντιπολίτευση στην πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν έχουμε καν τη πολυτέλεια μιας τόσο γοητευτικής σε άλλους καιρούς εσωστρέφειας».

Για τις ευρωεκλογές ζήτησε τη νίκη από τον ελληνικό λαό που θα σημάνει την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σε σύντομο χρόνο και την αλλαγή συσχετισμού στην Ευρώπη για να μπει φρένο στο νεοσυντηρητισμό της λιτότητας Μέρκελ και τον «προτεσταντικό νεοφιλελευθερισμό», όπως τον χαρακτήρισε, τον οποίο δεν μπορεί να σταματήσει η υποταγμένη σοσιαλδημοκρατία. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, είτε το θέλουμε είτε όχι, κάτι παραπάνω από αυτό που ορίζουν η παρουσία και η δράση του, με τα θετικά και τα αρνητικά τους, εδώ στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύμβολο που έχει ξεπεράσει τα στενά σύνορα της πατρίδας μας. Είναι το σύμβολο του αγώνα για την ανατροπή. Είναι το σύμβολο της νίκης και της ελπίδας. Είναι το σύμβολο του αγώνα του Δαβίδ ενάντια στο Γολιάθ. Και αυτό μεγαλώνει το χρέος και τις ευθύνες μας».

Στο ίδιο πλαίσιο, κι αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αναδείξει νικητές και τους Ρένα Δούρου στην περιφέρεια, Γαβριήλ Σακελαρίδη στην Αθήνα και Θοδωρή Δρίτσα στον Πειραιά, δείχνοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση Σαμαρά, χρησιμοποιώντας τα λόγια του τελευταίου «φαύλου κύκλου που κλείνει» συμφώνησε σκωπτικά στο ότι, όπως εκτίμησε, «ο φαύλος κύκλος της κυβέρνησης κλείνει», ενώ για όσους καταλογίζουν απειρία στις αυτοδιοικητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό είναι προσόν σε σύγκριση με τα πεπειραμένα στελέχη του μεταπολιτευτικού δικομματισμού που διαβαίνουν τις πόρτες του Κορυδαλλού.

Σε όσους χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ πορεία ενσωμάτωσης με το σύστημα την ίδια ώρα που του χρεώνουν και αντισυστημική διακινδύνευση συνέστησε ψυχίατρο, ρωτώντας επίσης σκωπτικά αν υπάρχει κάποιος με αυτή την ιατρική ιδιότητα στην αίθουσα.

Ξεκάθαρη στήριξη κομμουνιστών έναντι νεοναζιστών απάντησε στην Κανέλλη

Αναφερόμενος στη δήλωση της Λιάνας Κανέλλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν υποψήφιος του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικής εκλογής με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής θα στήριζε τον δεύτερο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζοντας εμμέσως τη Βουλευτή του ΚΚΕ ξεκαθάρισε το αυτονόητο ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι υπέρ του κομμουνιστή υποψηφίου. Και, όπως ήταν φυσικό, καταχειροκροτήθηκε από τους παραβρισκόμενους ανταποκριθέντες στην εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση παρουσίας των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές – δημοτικέ και περιφερειακές – εκλογές.

«Καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»

«Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αλλά μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε! Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση» είπε κλείνοντας σε πανηγυρικό τόνο την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ρένα Δούρου: «Θέλουμε πραγματική Αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση»

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου, με αφορμή την κριτική για απειρία, έδωσε το στίγμα της για τη διαφορετική πρόταση αυτοδιοικητικής που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πρόσωπα που επέλεξε να στηρίξει στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθήνας. «Μας λένε, φίλες και φίλοι: «Δεν έχετε εμπειρία. Δεν έχετε γνώση. Δεν μπορείτε να διοικήσετε το δήμο της Αθήνας ή την περιφέρεια Αττικής». Τους απαντάμε: Πράγματι. Δεν έχουμε εμπειρία. Είμαστε άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, της αρπαχτής, της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων. Αλήθεια είναι. Γιατί εμείς έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για την Αυτοδιοίκηση. Που τη θέλουμε πραγματική Αυτοδιοίκηση. Και όχι ετεροδιοίκηση, όπως είναι σήμερα. Έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για τη διακυβέρνηση. Ένα πρότυπο εξουσίας από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς. Κυρίαρχους στις πόλεις και στη χώρα τους. Και όχι με τους πολίτες – κουκιά. Ή τους πολίτες – ψηφοφόρους. Ή τους πολίτες – πελάτες», είπε χαρακτηριστικά η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαβριήλ Σακελαρίδης Τριπλή κρίσιμη μάχη!

«Η μάχη την οποία καλούμαστε να δώσουμε αυτόν τον Μάιο στο επίπεδο του Δήμου της Αθήνας, στο επίπεδο της Περιφέρειας και στο επίπεδο της Ευρώπης, είναι μία μάχη κρίσιμη», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Γαβριήλ Σακελαρίδης, ασκώντας κριτική στους ανθυποψηφίους του κ.κ. Γιώργο Καμίνη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα που θα στείλουμε από τις γειτονιές της Αθήνας, από τις πόλεις και τα χωριά της Περιφέρειας, από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα είναι ξεκάθαρο. Θα σας νικήσουμε! Όχι για να σας αντικαταστήσουμε και να έρθουμε εμείς στα πράγματα, αλλά γιατί οι ανάγκες των πολλών είναι πάνω από τα κέρδη των λίγων!».

Θοδωρής Δρίτσας: «Διεκδικούμε μια ισχυρή, δημοκρατική, ριζοσπαστική και δημιουργική πλειοψηφία στο Δήμο Πειραιά»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ευχαρίστησε τις τοπικές δυνάμεις από το ευρύ προοδευτικό φάσμα που επέλεξαν τη στήριξή του ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λιμάνι της αγωνίας» για την ανάδειξή της σε δημοτική αρχή. Τόνισε ότι «Διεκδικούμε μια ισχυρή, δημοκρατική, ριζοσπαστική και δημιουργική πλειοψηφία στο Δήμο Πειραιά, για την ανασυγκρότηση της πόλης, μια νέα συμμαχία με τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες. Με πολύτιμες αποσκευές τη συλλογικότητά μας και την βιωμένη γνώση από την πολύχρονη συμμετοχή μας στα κοινά και τους αγώνες της πόλης μας».

Μάρκο Ρεβέλι Σήμερα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο η Ιταλική αριστερά στην Ιταλία

Ο Ιταλός καθηγητής πανεπιστημίου και φιλόσοφος Μάρκο Ρεβέλι που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε επικεφαλής των αριστερών κομμάτων της Γηραιάς Ηπείρου, είπε μεταξύ άλλων ότι και στην Ιταλία γεννιέται ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο της κοινωνίας των πολιτών για τις ευρωεκλογές, που έχει σαν στόχο την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ υπογράμμισε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Αθήνα που, μεταξύ άλλων, «γεννήθηκε μια πολιτική δύναμη, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τον ηγέτη του τον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε ένα θαύμα ξαναδίνοντας φωνή, δύναμη και υπηρηφάνεια σε μια αριστερά που έμοιαζε να είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή, ξεπερνώντας τις πολλές διασπάσεις, τους συμβιβασμούς, τις αβεβαιότητες και που προτάθηκε σαν πλειοψηφική και κυβερνητική δύναμη, ικανή να επιβάλλει μια στροφή σε μια κατά τα άλλα απελπιστική κατάσταση». Ευχήθηκε τέλος νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που αύριο θα σημάνει νίκη της αριστεράς και στην Ιταλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;