Αναδάσωση από το “Streetwork” - ΟΚΑΝΑ στο Τριάδι Θεσσαλονίκης!

ΟΚΑΝΑ

Δράση Αναδάσωσης στην περιοχή Τριάδι Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, η Υπηρεσία Streetwork Θεσσαλονίκης*, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναδασώσεων Κ. Μακεδονίας και τον Δήμο Θέρμης. Στην αναδάσωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 από τους ανθρώπους που προσεγγίζει καθημερινά η υπηρεσία – κυρίως εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, μετανάστες, άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, άστεγοι, αποκλεισμένοι, ανασφάλιστοι, καθώς και θεραπευόμενοι στα προγράμματα φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ.

Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης στόχευσης της υπηρεσίας Streetwork, να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους του δρόμου να βγουν από τις «πιάτσες» και να κάνουν κάτι δημιουργικό, να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν το κρυμμένο τους δυναμικό αλλά και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

«Μέσα από την καθημερινή μας επαφή, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν από την καθημερινότητά τους στο δρόμο, σε διαφορετικές δραστηριότητες με απώτερο στόχο να τους τραβήξουμε σιγά σιγά έξω από τις «πιάτσες» και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στην «ζωή».

Προσπαθούμε να οργανώσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους σε πλαίσιο ρεαλιστικό για τους ίδιους. Τους προτρέπουμε έτσι στον αθλητισμό π.χ. σε ποδηλατοδρομίες ή σε διάφορα χόμπι όπως το ψάρεμα, αλλά τους μυούμε και στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά ως πράξη επανόρθωσης των σχέσεων τους με την ευρύτερη κοινότητα, λέει ο Γιάννης Εμινίδης, Επιστημονικά υπεύθυνος της υπηρεσίας Streetwork Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες:

Σημείο συνάντησης: Δωδεκανήσου και Δαναΐδων / Ώρα εκκίνησης: 11 π.μ. / Ώρα επιστροφής: περ. 2 μ.μ.

Η μεταφορά στο σημείο αναδάσωσης θα γίνει με λεωφορείο που παραχωρεί ο Δήμος Θέρμης ενώ η Διεύθυνση Αναδασώσεων Κ. Μακεδονίας θα προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία και φυτά.

Πληροφορίες: Γιάννης Εμινίδης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Υπηρεσίας «Δουλειά στο Δρόμο» (Streetwork) Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 557270, 6974326034

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;