11 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

626988_safety_

Σήμερα είναι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται για 11η φορά σε πάνω από 100 χώρες, με σύνθημα Let’s create a better Internet together!

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της εν λόγω Ημέρας είναι να επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του saferinternet.gr το Facebook στη χώρα μας καταλαμβάνει, λόγω της δημοφιλίας του, την πρώτη θέση όσον αφορά την συγκέντρωση παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ η γραμμή SafeLine δέχεται δεκάδες καταγγελίες καθημερινά, που αφορούν σε κλοπή κωδικών, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, και η αναδημοσίευση φωτογραφιών πολιτών χωρίς την άδειά τους.

Στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στο Δημόκριτο, με τη συμμετοχή φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών υπό την αιγίδα της Wind, της Alpha Bank και τηw Google.

Αντίστοιχα, στο εξωτερικό η Ημέρα Ασφαλούς Internet, που πραγματοποιείται τη δεύτερη ημέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, τιμήθηκε από την Microsoft, την Google και τo Twitter, με καμπάνιες που επικεντρώθηκαν σε ζητήματα προστασίας της ιδωτικής ζωής στο διαδίκτυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;