Google: Πούλησε τη Motorola Mobility στη Lenovo

Η Google με μία κίνηση-έκπληξη προχώρησε στην πώληση της ασθμαίνουσας Motorola Mobility στην κινεζική Lenovo για 2,91 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, η Google εξέπληξε τους πάντες στο χώρο της τεχνολογίας και της οικονομίας, όπως μας ενημερώνει το BBC, αφού είχε εξαγοράσει την Motorola για το αστρονομικό ποσό των 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από περίπου δύο χρόνια, αποκτώντας έτσι όλες τις ευρεσιτεχνίες που έφερε η εταιρεία που εδραίωσε το κινητό τηλέφωνο ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων που αφορούν το λειτουργικό Android.

Ωστόσο, η Google παρά την πώληση, θα κρατήσει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των ευρεσιτεχνιών που κατείχε η Motorola, συμπεριλαμβανομένου και του project ARA, δηλαδή του πολυδιαφημισμένου “συναρμολογούμενου” κινητού.

Έτσι, η εξαγορά της Motorola από την Lenovo, χαιρετίστηκε από τους οικονομικούς αναλυτές ως μια τολμηρή κίνηση που θα λειτουργήσει υπέρ της κινεζικής εταιρείας, βοηθώντας την να απογειώσει την πορεία της στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας αλλά την είσοδό της στην Αμερικανική και την παγκόσμια αγορά.

Τέλος, σε δήλωσή της η Google μέσω των εκπροσώπων της, ανέφερε ότι στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά των smartphone, η Lenovo θα “διαχειριστεί καλύτερα την εταιρεία”, ενώ η εξαγορά της Motorola αναμένεται να φέρει την Lenovo στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των εταιρειών του κλάδου των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, πίσω από την Samsung και την Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;