ΕΣΠΑ 2014 - 2020: Έρχονται 400.000 θέσεις εργασίας!

ESPA

Και δεν το λέμε εμείς, το λέει ο Αντώνης Σαμαράς.

Την αντιμετώπιση της ανεργίας έθεσε ως κυβερνητική προτεραιότητα για το 2014, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προήδρευσε νωρίτερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός εξήγγελλε τρεις πυλώνες μεσοπρόθεσμης στρατηγικής για την ανεργία, δηλαδή υποστηρικτικά μέτρα άμεσης εφαρμογής για την διετία 2014-2015, τονίζοντας πως όλα αυτά τα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Ο κ.Σαμαράς είπε πως πάνω από 440.000 άνεργοι θα βρουν δουλειά, με την συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά, τονίζοντας πως η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Τα προγράμματα του πρώτου πυλώνα αφορούν 114.000 ανέργους όλων των κατηγοριών και είναι έτοιμα άμεσα να υλοποιηθούν είπε ο κ.Σαμαράς. (Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας των νέων, επιχορήγηση των επιχειρήσεων για προσλήψεις ανέργων 33-66 ετών , τοποθέτηση ανέργων από ευπαθείς ομάδες, επιχορήγηση επιχειρήσεων για προσλήψεις ανέργων ειδικών κατηγοριών, προγράμματα κλάδων αιχμής κ.α).

«Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το πρόγραμμα εγγύηση για την νεολαία, ο πυλώνας αυτός θα χορηγεί εργασιακή εμπειρία μαζί με κατάρτιση και μαθητεία όπου χρειάζεται σε όλους τους νέους μέχρι 24 ετών που δεν εργάζονται πουθενά και που δεν φοιτούν σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «το πρόγραμμα αυτό αφορά 240.000 νέους που θα έχουν την δυνατότητα είτε να απασχοληθούν σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση για κάποιο διάστημα με επιδότηση μεγάλου μέρους του μισθού και των εισφορών είτε να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους προκειμένου να βρουν την πρώτη τους δουλειά, είτε να συνδυάζουν την προσωρινή απασχόληση και κατάρτιση στον χώρο εργασίας με δυνατότητα πρόσληψης στην συνέχεια, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα πιστοποίησης».

Για τα πρώτα δύο έχουμε μιλήσει στο ΟΑΕΔ | Πρόγραμμα για 304.000 νέους ανέργους!

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο τρίτος πυλώνας αφορά 90.000 δικαιούχους, κυρίως ανέργους από νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος μέσα στην οικογένεια τους. Οι μισοί από αυτούς όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός θα απορροφηθούν με κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ, ενώ οι επόμενοι θα απορροφηθούν με τα νέα κονδύλια. Αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως κοινωφελή εργασία στο Δημόσιο Τομέα και πρωτίστως στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα θα υπάρχει αναλυτική υποχρέωση από το υπουργείο Εργασίας επεσήμανε ο κ.Σαμαράς, ενώ οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ώστε να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος καθημερινή πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

«Άμεσα οι πρώτες 100.000 θέσεις εργασίας»

«Έτσι δημιουργούνται πάνω από 440.000 ευκαιρίες, εκ των οποίων 100.000 άμεσα εντός των επόμενων μηνών. Το μεγαλύτερο μέρος τους, το 80% αφορά τον ιδιωτικό τομέα και μόνο το 20% αφορά το δημόσιο» τόνισε ο κ.Σαμαράς.

Για να δούμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;