Μαύροι κύκλοι: απαλλαγείτε μια και καλή!

# tired eyesΞυπνάτε το πρωί όλο όρεξη και χαρά, και ξαφνικά, μόλις κοιτάτε τον καθρέπτη βλέπετε δύο μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και αμέσως η καρδιά σας γίνεται χίλια κομμάτια; Έχετε ένα σημαντικό ραντεβού, ή κάποια συνάντηση και θέλετε να φαίνεστε φρέσκοι, ζωηροί και όμορφοι, αλλά οι μαύροι κύκλοι σας χαλάνε τη δουλειά; Μην απογοητεύεστε αγαπητοί μου φίλοι και ηρεμήστε, γιατί όπως σε κάθε πρόβλημα, έτσι και σε αυτό υπάρχει λύση, και μάλιστα όχι μόνο μία…

Οι μαύροι κύκλοι είναι αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια μας. Η κατάσταση αυτή είναι διαπιστωμένο και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιδεινώνεται από την αϋπνία, το στρες, την κακή διατροφή αλλά κυρίως την έλλειψη νερού. Η νούμερο ένα δηλαδή λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι το άφθονο νερό, καθώς ο οργανισμός σου θα ενυδατωθεί άμεσα και όλες οι απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνεις σε καθημερινή βάση, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν καλύτερα, και να απορροφούνται πλέον ακόμη και από τα πιο μικρά αγγεία του οργανισμού, όπως αυτά που βρίσκονται κάτω από τα μάτια.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι πιο πρακτικές, αλλά σίγουρα απλές και φυσικές λύσεις, που βρίσκονται, μα που αλλού, στην κουζίνα σου! Εκεί θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Πατάτα και αγγούρι, τσάι σε φακελάκια και κουτάλια. Ωστόσο, το καθένα χρησιμοποιείται ξεχωριστά, και δεν τα χρησιμοποιούμε όλα μαζί για τη δημιουργία κάποιας μάσκας.

Η πατάτα και το αγγούρι είναι ίσως από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους τρόπους αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων, καθώς δίνουν άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Αφού κόψεις σε λεπτές φλούδες αυτά τα λαχανικά, τα τοποθετείς στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Είναι προτιμότερο να τα κόψεις σε μισοφέγγαρα ή μακριές λωρίδες, για να εφάπτεται καλύτερα σε όλη την περιοχή κάτω από αυτά.

Το τσάι σε φακελάκια είναι εξίσου βοηθητικό, και έχει τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες. Αφού κάνεις το αφέψημα σου, αντί να πετάξεις τα φακελάκια κατευθείαν, μπορείς να τα τοποθετήσεις σαν επιθέματα κάτω από τα ματιά σου. Είναι ιδιαίτερα δραστικά, καθώς ενυδατώνουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα τονώνουν, λόγω της μικροποσότητας καφεΐνης που περιέχεται στο τσάι. Α, και πρόσεχε μην τα ακουμπήσεις κατ’ ευθείαν στα μάτια σου, γιατί θα καείς!

Τέλος, έχουμε την πιο ανορθόδοξη ίσως μέθοδο για την επίλυση του προβλήματος. Πάρε δύο κουτάλια της σούπας, βρέξ’τα με λίγο νερό και βάλ’τα στην κατάψυξη να παγώσουν. Μπορείς να τα έχεις εκεί από την προηγούμενη νύχτα για να γλιτώσεις χρόνο το επόμενο πρωί. Έτσι, αφού ξυπνήσεις, τα βγάζεις από την κατάψυξη, περιμένεις δέκα δευτερόλεπτα και μετά τα ακουμπάς στο δέρμα με την κοίλη πλευρά τους. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα καθώς προκαλούν ένα μικρό “σοκ” στον οργανισμό, αλλάζοντας την θερμοκρασία τοπικά. Με απλά λόγια, τα αγγεία συστέλλονται, και εν συνεχεία καθώς προσπαθεί ο οργανισμός να εξισορροπήσει τη θερμοκρασία, αυξάνεται η ροή του αίματος στην περιοχή, και όπως αναφέραμε και παραπάνω, εμπλουτίζεται η περιοχή με περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;