ΟΛΜΕ |

kostas-arvanitopoulos

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, από τους 1.848 εκπαιδευτικούς που εντάχθηκαν αρχικά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οι 1.375 θα επανατοποθετηθούν μετά την αξιολόγησή τους σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές που κατείχαν.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, ο οποίος ζήτησε να μην γίνει καμία απόλυση, δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία δέσμευση εκ μέρους του υπουργού, αλλά όπως είπε, αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν διασφαλίζονται εργασιακά, ενώ υποστήριξε επίσης ότι με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς από πέρυσι, τα σχολεία δεν γίνεται να ξεκινήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους.

Τέλος, η Ομοσπονδία και οι τοπικές ΕΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προκηρύξουν απεργίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;