Jane Campion | Η νέα πρόεδρος κριτικής επιτροπής των Καννών

1328-Jane_Campion-630x310

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα πραγματοποιηθεί 14-25 Μαΐου, θα είναι η νεοζηλανδή σκηνοθέτις Jane Campion, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, η Campion, η μοναδική γυναίκα που έχει βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα, για το «Μάθημα Πιάνου», δήλωσε σε ανακοίνωσή της:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να επιλεγώ ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Και, για να πω την αλήθεια, έχω μεγάλη ανυπομονησία».

Μάλιστα, η 59χρονη σκηνοθέτις, η οποία διαδέχεται στην προεδρεία τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, έχει βραβευθεί με δύο Χρυσούς Φοίνικες, έναν το 1986, όταν ήταν ακόμη άγνωστη, για τη μικρή μήκους ταινία «Peel», και έναν για το «Μάθημα Πιάνου».

Η ταινία αυτή βραβεύθηκε και με το Όσκαρ του Καλύτερου Σεναρίου, ενώ η ηθοποιός Χόλι Χάντερ βραβεύθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα και το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

Τέλος, οι προηγούμενες γυναίκες πρόεδροι ήταν η Ιζαμπέλ Υπέρ το 2009, η Ιζαμπέλ Ατζανί το 1997 και η μούσα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, η Νορβηγίδα Λιβ Ούλμαν, το 2001.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;