Γάμος σε μικρή ηλικία - Οι προκείμενες.

# couple

Νομίζεις πως ήρθε η ώρα να φορέσεις την κουλούρα και να χορέψεις τον χορό του Ησαϊα, και είσαι μόλις 20 χρονών, ίσως λιγότερο, ίσως και περισσότερο; Δεν ξέρεις αν είναι σωστό και βρίσκεσαι σε μία διασταύρωση ασάφειας και προβληματισμού, και το μόνο που θέλεις είναι να επιλέξεις το σωστό δρόμο σ’αυτή την τόσο σημαντική απόφαση της ζωής σου; Είσαι μπερδεμένος και οι συμβουλές των δικών σου, ή οι προτροπές τους, αντί να διευκολύνουν τα πράγματα, τα χειροτερεύουν; Επειδή λοιπόν πολλοί βρίσκονται σε ανάλογη θέση με εσένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή το άρθρο, αποφασίσαμε να πραγματευτούμε αυτό το θέμα που κανείς δεν θίγει, και όλους τους καίει κατά βάθος να μάθουν, ή έστω να ενημερωθούν επί αυτού.

Πιστεύεις ότι γνώρισες τον έρωτα της ζωής σου και το μόνο που θέλεις είναι να είστε για πάντα μαζί μακριά από όλους και από όλα, και ο μόνος τρόπος που μπορείς να το πετύχεις αυτό, νομίζεις πως είναι ένας γάμος, που θα διευθετήσει τα πάντα, και θα επιφέρει τα επιθυμητά κατ’εσέ αποτελέσματα (να εξασφαλίσεις τον έρωτά σου ας πούμε). Πρέπει όμως πρωτού πάρεις αυτή τη σημαντική απόφαση στη ζωή σου, να σκεφτείς κάποια πράγματα, που εκείνη τη στιγμή, λόγω του παθιασμένου έρωτα, δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις. Ο γάμος είναι ένα θέμα πολύπλευρο, με μυστικά να κρύβονται σε όλες τις πτυχές της υπόστασής του και να εμφανίζονται ξαφνικά μέσα στο πέρας των χρόνων, και μερικές από αυτές τις εκπλήξεις, που δεν είναι θετικές πάντα, θα σας παρουσιάσουμε εν συνεχεία.

Ένας υποτιθέμενος γάμος σε τόσο νεαρή ηλικία (κοντά στα 20) είναι κάτι που ελλοχεύει πολλούς κινδύνους. Για παράδειγμα, η φλόγα που μπορεί να υπάρχει στην αρχή της γνωριμίας ίσως είναι ένας ενθουσιασμός, που με το πέρας των χρόνων ξεθωριάσει, με αποτέλεσμα ο χωρισμός να είναι αναπόφευκτος. Σ’αυτό θα συμβάλλει και η ρουτίνα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι πολλά χρόνια με έναν άνθρωπο, και να μην υπάρξει καμπή στη σχέση. Κάποια στιγμή, καλώς ή κακώς, θα έρθει και θα εγκατασταθεί ανάμεσά σας η ανία, και όλα, μα όλα θα φαντάζουν βαρετά. Ενώ, αν δεν παντρευτείς από τόσο μικρή ηλικία, η ” δέσμευση ” του γάμου, δεν θα καταπιέζει ούτε εσένα, ούτε τις ελευθερίες σου, κάτι που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την πλήξη.

Από την άλλη πλευρά, εάν παντρευτεί κάποιος τόσο μικρός, αυτό συνεπάγεται και την έλλειψη εμπειριών. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι έχουν για πρώτη φορά σεξουαλική επαφή, και δένονται τόσο πολύ, που μόνο ο γάμος φαίνεται ως η πιο λογική λύση. ΛΑΘΟΣ! Αν κάποιος παντρευτεί έχοντας λίγες ή και καθόλου εμπειρίες από την μέχρι τότε ζωή του, τότε όλα τα απωθημένα του θα εμφανιστούν μελλοντικά, και η συναισθηματική έκρηξη που ίσως επέλθει, θα είναι αρκετή για να διαλύσει τον θεσμό του γάμου. Και πάλι καταλήγουμε, μα που αλλού, στον χωρισμό. Το άχτι που θα έχει αυτός ο άνθρωπος, θα εκδηλωθεί αναμφίβολα στο μέλλον, και τότε το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με δυσάρεστες καταστάσεις, που κανείς δεν θέλει να βιώσει. Ενώ, αν έχεις δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό, πριν αποφασίσεις να παντρευτείς, τότε θα είσαι σίγουρος για τις αποφάσεις σου, δεν θα έχεις ενδοιασμούς σε κανένα θέμα, και το κυριότερο, δεν θα έχεις απωθημένα. Θα έχεις κατασταλλάξει ως άνθρωπος και δεν θα σε βασανίζουν σκέψεις στον μετέπειτα έγγαμο βίο σου. Βέβαια, δεν λέμε να πας με τη μισή οικουμένη, αλλά η απόκτηση μιας λογικής εμπειρίας καθίσταται αναγκαία, γιατί θα ωριμάσεις και εσύ σαν άτομο, σαν προσωπικότητα, σαν σύντροφος.

Τέλος, μία ενδεχόμενη δέσμευση σε τόσο μικρή ηλικία, είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται και από την απουσία επαγγελματικής αποκατάστασης. Τι σημαίνει αυτό. Εάν ένα κορίτσι 19 ετών, θέλει να παντρευτεί ένα 28χρονο, ο οποίος έχει τη δουλειά του και είναι κύριος με τα όλα του, θα πρέπει να εξαρτάται οικονομικά αποκλειστικά από την χάρη του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και δυναμική, αλλά αντιθέτως υποχείριο ενός πορτοφολά και των ιδιοτροπιών του. Και σε περίπτωση που μελλοντικά επέλθει ένας χωρισμός, η μόνη που θα έχει προβλήματα να λύσει θα είναι η γυναίκα, που δίχως κανένα εισόδημα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της, σε μία κοινωνία που χαρακτηρίζεται από την πλήρη απουσία μέριμνας. Για τους άντρες πάλι ισχύει κάτι παρόμοιο. Πως θα πάει να παντρευτεί κάποιος μη έχοντας κανένα εισόδημα; Πως θα μεγαλώσει την οικογένειά του; Ποιος θα καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και ποιος θα πληρώνει τους αμέτρητους λογαριασμούς; Μήπως οι γονείς; Μέγα λάθος! Σ’αυτή την περίπτωση μπαίνουν στην οικογένεια τρίτα άτομα, και κάνουν κουμάντο στη ζωή τους, γιατί πολύ απλά όλοι εξαρτώνται από αυτούς. Αυτό δεν είναι λύση του προβλήματος, αλλά μεγέθυνση και διαιώνισή του.

Για τους παραπάνω λόγους, και για άλλους πολλούς και διάφορους, ένας γάμος σε νεαρή ηλικία, δεν είναι πάντα το σωστό και πρέπον. Πρέπει κάθε ηλικία να την βιώνουμε ως έχει και να μη βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε πριν την ώρα μας. Γι’αυτό, πρωτού προχωρήσετε στη λήψη κάποιας σημαντικής απόφασης, σκεφτείτε δύο, και τρεις φορές τις εκάστοτε προκείμενες, για να είστε εσείς σίγουροι με τον εαυτό και τη στάση σας. Δεν θα δώσετε λογαριασμό σε κανέναν άλλωστε, και μόνο εσείς θα νιώσετε καλύτερα. Ζήστε τη ζωή σας όσο είστε νέοι και ελεύθεροι και όλα θα έρθουν στον καιρό τους. Και όπως λέει και ο σοφός λαός: “όποιος βιάζεται, σκοντάφτει”. Και εμείς, αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε: την απογοήτευση, τον καταπεσμό τον ψυχολογικό και τον σωματικό μας, σε μία προσπάθεια επίτευξης των ονείρων μας και προσέγγιση του ιδεατού, κατά τα “θέλω” μας, κόσμου. Κυνηγήστε λοιπόν τα πράγματα, διεκδικήστε, εξασφαλείστε τον εαυτό σας και καλύψτε τις ανάγκες του, και μετά παντρευτείτε με τον έρωτα της ζωής σας. Άλλωστε, αν είναι πραγματικός έρωτας, θα μπορέσει να περιμένει και λίγα χρόνια παραπάνω. Ο χρόνος είναι αυτός που δείχνει με τον εναργέστερο τρόπο την ποιότητα αλλά και το μέγεθος μιας αληθινής αγάπης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 0 
 2 
 0