Αφιέρωμα: Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο κατάστημα του κόσμου!

Γίνεται τα Χριστούγεννα να διαρκούν όλο τον χρόνο; Και όμως γίνεται, και μάλιστα στο πολυκατάστημα Bronner στη μικρή πόλη Frankenmuth του Μίσιγκαν, που είναι ανοιχτό 361 ημέρες τον χρόνο και πουλάει κάθε λογής χριστουγεννιάτικο κατασκεύασμα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο κατάστημα στον κόσμο, έκτασης 27 στρεμμάτων, που παραμένει ανοιχτό καθ’όλη την διάρκεια του έτους, εδώ και 68 χρόνια, με το πνεύμα των Χριστουγέννων να μη εκλείπει ποτέ!

Στην χριστουγεννιάτικη αυτή χώρα των θαυμάτων στο Bronner, καταφεύγουν ετησίως δύο εκατομμύρια άνθρωποι, για να κάνουν τα ψώνια τους για την πιο όμορφη και λαμπρή μέρα του χρόνου. Έτσι, το κατάστημα αυτό έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής, με την Πολιτεία να το χαρακτηρίζει το 1976 ως «Πρεσβεία τουρισμού του Μίσιγκαν».

Το παραμυθένιο αυτό περιβάλλον ιδρύθηκε το 1945 από τον Wally Bronner, ο οποίος και κέρδισε επάξια το παρατσούκλι «Mr Christmas».

Ένα από τα πιο αξιόλογα κτίρια του χριστουγεννιάτικου συγκροτήματος είναι το παρεκκλήσι Silent Night, ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου, που βρίσκεται στο Oberndorf στην Αυστρία, όπου γράφτηκαν τα κάλαντα. Στο σημείο αυτό υπάρχει και μια συλλογή από πλάκες, στις οποίες είναι γραμμένα τα κάλαντα σε διάφορες γλώσσες του κόσμου.

Έξω από το κατάστημα δεσπόζουν τρεις γιγαντιαίοι Άγιοι Βασίληδες και ένας χιονάνθρωπος, καθώς και εκατοντάδες λαμπάκια.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη, ότι ο καθημερινός λογαριασμός του ηλεκτρικού ανέρχεται στα 650 ευρώ!

Το κατάστημα διαθέτει περισσότερα από 50.000 διαφορετικά στολίδια και δώρα και κάθε χρόνο πουλά περίπου 600.000 γυάλινα στολίδια για το δέντρο, 500.000 μέτρα γιρλάντες και 150.000 χριστουγεννιάτικες κάρτες! Μέσα από την ύπαρξή του, το Bronner εκπροσωπεί κάτι το μοναδικό, έχοντας ως σύνθημα την εξής φράση: «τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο διακοπές , είναι ένας τρόπος ζωής».

Δείτε φωτογραφίες από την μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά του κόσμου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;