Modern Family | Η οικογένεια στο φόρτε της!

Μετά την είδηση πως το MEGA ενδιαφέρεται να διασκευάσει την επιτυχημένη σειρά στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε την παρουσίαση της αυθεντικής.

Το Modern Family στις Η.Π.Α. (αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο) κάνει πάταγο!

  • Πλοκή

Η πιο cult φιγούρα οικογενειάρχη, ο γνωστός Al Bundy (κατά κόσμον Ed O’Neill) επιστρέφει μπλεγμένος σε νέα οικογένεια ως Jay Pritchett, παντρεμένος με μια γυναικάρα κατά πολύ νεότερη του, την Gloria. Η Gloria είναι Κολομβιανή και έχει ένα παιδί από τον πρώτο της γάμο, τον Manny, ο οποίος είναι μια ξεχωριστή φιγούρα στη σειρά. O Jay έχει δυο παιδιά την Claire και τον Mitchel οι οποίοι ζουν με τις οικογένειες τους. Μια άκρως οικογενειακή σειρά λοιπόν όπου όλα τα κωμικά περιστατικά περιστρέφονται γύρω από τις οικογενειακές σχέσεις και άγχη.

  • Ανάλυση χαρακτήρων

Jay Pritchett: Οικονομικά επιτυχημένος 60άρης ο οποίος παντρεύτηκε μια νεότερη γυναίκα και πολλοί τον ζηλεύουν γι’ αυτό. Αγαπάει τα παιδιά του και τα εγγόνια του, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην κόρη του (με λίγα λόγια δεν συμπαθεί το γαμπρό του) και ποτέ δεν πρόκειται να χωνέψει πως ο γιος του είναι gay κι ας το έχει αποδεχτεί πλήρως.

Gloria Delgado-Pritchett (Sofía Vergara): Το προσωποποιημένο στερεότυπο της Αμερικής για την Κολομβία. Αυτή η γυναίκα είναι ο στόχος και ο αποδέκτης όλων των καυστικών σχολίων γύρω από την Κολομβιανή κουλτούρα. Σπαστά αγγλικά με προφορά λατίνας, με ισπανικά να ξεφεύγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Gloria ζει το αμερικάνικο όνειρο δίπλα στον άντρα που της χαρίζει τη ζωή που ονειρεύτηκε.

Claire Dunphy (Julie Bowen): Η κόρη του Jay, παντρεμένη με τρία παιδιά. Ψυχαναγκαστικός χαρακτήρας, με τα δικά της κολλήματα. Πολύ ερωτευμένη με τον άντρα της και μαζί προβληματίζονται αρκετά με το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδία τους.

Phil Dunphy (Ty Burrell): Ευδιάθετος πατέρας, φίλος και πρότυπο των παιδιών του. Προσπαθεί να γίνει αρεστός στον Jay και να τον εγκρίνει επιτέλους! Κρυφά του αρέσει η Gloria και κάθε επαφή μαζί της του προκαλεί τρομερή αμηχανία. Προβάλει στάση ζωής και είναι πάντα γεμάτος με θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Στο λύκειο ήταν male cheerleader και αισθάνεται πολύ περήφανος γι’ αυτό!

Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson): Ο ομοφυλόφιλος γιος του Jay, συζεί με τον σύντροφό του Cam και με την θετή Βιετναμέζα κόρη τους. Ο Mitchell και ο Cam προσπαθούν να μεγαλώσουν την κόρη τους με αγάπη αλλά πάνω απ’ όλα προσπαθούν να μην της λείψει το μητρικό πρότυπο.

Cameron Tucker (Eric Stonestreet): Ένας ενθουσιώδης χαρακτήρας, στερεότυπο ομοφυλόφιλου (με τη θετική χροιά της λέξης και όχι όπως αυτό προβάλλεται από τις σύγχρονες κινηματογραφικές ταινίες) προσπαθεί να μεγαλώσει μαζί με τον Mitchell τη μικρή Lilly. Αγαπάει πολύ τον σύντροφο του. Χαίρεται και λυπάται πολύ εύκολα. Μεγαλωμένος στην επαρχία. Κάθε του αντίδραση προκαλεί γέλιο και κάθε του λέξη αποτελεί ατάκα.

Manny Delgado (Rico Rodriguez): O γιος της Gloria. Ένα εκλεπτυσμένο εύσωμο παιδάκι πλήρως συνειδητοποιημένο και πολύ ώριμο για την ηλικία του. Βλέπει τον Jay ως πατέρα του αλλά και ως πρότυπο. Οι συνήθειες του Manny προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων στους τηλεθεατές.

Luke Dunphy (Nolan Gould): Ο γιος του Phil και της Claire. Ο καλύτερος φίλος του πατέρα του. Συνομήλικος του Manny. Κουβαλάει όλη την τρέλα της ηλικίας του, πειραματίζεται με τα πάντα. Όλα τα στραβά που του συμβαίνουν τα αντιμετωπίζει με ευχάριστη διάθεση. Όσο εξελίσσεται η σειρά, οι εφηβικές ανησυχίες και η τρέλα που χαρακτηρίζει τον Luke κάνουν την σειρά πιο κωμική.

Haley Dunphy (Sarah Hyland): Η μεγάλη κόρη των Dunphy. Κοινωνικά ανήσυχη, θέλει να είναι popular και αρεστή απ’ όλους. Η κόρη που κάθε πατέρας δεν θέλει! Όμορφη αλλά και λίγο χαζούλα.

Alex Dunphy (Ariel Winter): Η μικρή κόρη των Dunphy. Είναι διάνοια, τσακώνεται συνεχώς με την μεγάλη αδερφή και προσπαθεί να της μοιάσει σε ό,τι αφορά το κοινωνικό status αλλά και στις επιτυχίες με τα αγόρια.

 Lily Tucker-Pritchett (Aubrey Anderson-Emmons): Η θετή κόρη του Mitchel και του Cam. Στις πιο πρόσφατες σεζόν όπου έχει μεγαλώσει και μπορεί να μιλήσει και να συμμετέχει σε συζητήσεις λέει μόνο ατάκες. Η παιδική αθωότητα σε συνδυασμό με τον παιδικό αυθορμητισμό αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τον ρόλο της Lily.

Modern-Family

  • Λόγοι για να δείτε τη σειρά:

1ον είναι η καλύτερη κωμωδία που κυκλοφορεί σε σειρά αυτή τη περίοδο
2ον οι χαρακτήρες της σειράς
3ον για τον Phil Dunphy (είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας)
4ον Sofia Vergara και Sarah Hyland είναι δυο παραπάνω κίνητρα για τους άντρες να παρακολουθήσουν τη σειρά

Σχόλιο

Το παιχνίδι με την κάμερα και ο τρόπος που έχει στηθεί η σειρά έχει πολύ ενδιαφέρον. Ενώ στην αρχή η επαφή των πρωταγωνιστών με την κάμερα ξενίζει, με τον καιρό αυτό γίνεται συνήθεια και μάλιστα προκαλεί γέλιο τονίζοντας της αντιδράσεις των πρωταγωνιστών. Τα αστεία της σειράς δεν ανακυκλώνονται (όπως πχ στο How I Met Your Mother). Ένα άλλο ξεχωριστό στοιχείο της σειράς είναι ότι ο καθένας που θα την δει θα αποκτήσει και άλλον αγαπημένο ήρωα. Πραγματικά ελπίζω να έχουμε πολλές σεζόν να δούμε ακόμα! (Προς το παρόν είμαστε στην 5η και έχουμε μέλλον).

Να τη δω;

Εάν ψάχνεις μια πραγματικά καλή κωμωδία, σίγουρα αυτή είναι η σειρά που πρέπει να παρακολουθήσεις! Εάν πάλι ψάχνεις κάτι να σε χαλαρώνει το μεσημέρι ή το βράδυ όταν αράζεις στο κρεβάτι τότε πάλι αυτή είναι μια καλή σειρά για σένα.

Βαθμολογία

IMDB 8,6/10.
Neolaia.gr SG 9,5/10.

Ξέρω νομίζετε ότι το παρακάνω, αλλά για μένα το Modern Family είναι η έννοια της σύγχρονης κωμωδίας.

Bonus Video: What Would Phil Dunphy Do?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;