Αφιέρωμα Walt Disney |

#Walt-Disney-With-Mickey-Mouse

Ο Walter Elias Disney ( Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ ), ήταν ένας Αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, που εξακολουθεί να υπάρχει στην καθημερινότητά μας, ακόμη και 47 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του, χάρη στα έργα που μας κληροδότησε η δημιουργική φαντασία του. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε σάρκα και οστά στα όνειρά του, και κατάφερε να προσεγγίσει την παιδική ψυχοσύνθεση καλύτερα από τον οποιοδήποτε.

Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions ( ο άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Roy O. Disney ), και του μέχρι σήμερα κολοσσού Walt Disney Company, έγινε ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η προσφορά του στην Walt Disney Company υπήρξε τόσο σημαντική, με την εταιρία να έχει μέχρι και σήμερα, χάρη σε αυτόν και τα παραμύθια του, έσοδα που ανέρχονται στο ποσό των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως! Η πρώτη ταινία που δημιούργησε ήταν “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι”, μια ιστορία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα παιδιά, και ενέπνευσε τους γονείς για τις καθιερωμένες βραδινές τους διηγήσεις…

Οι ρηξικέλευθες ιδέες του έφεραν αλλαγή και στον χώρο των θεματικών πάρκων, με την πρωτοποριακή δημιουργία της Disneyland. Ο ίδιος μάλιστα σε συνεργασία με το προσωπικό του, δημιούργησαν μια σειρά από τους πιο διάσημους ήρωες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Εξέχουσα θέση μεταξύ αυτών κατέχει η δημιουργία του Γουώλτ Μίκυ Μάους, που όσοι τον γνώριζαν προσωπικά τον αποκάλεσαν ως “τον άλλο εαυτό του Γουώλτ”. Άλλοι διάσημοι πλαστοί χαρακτήρες που συνέβαλαν στην δημοφιλία της εταιρίας είναι ο Ντόναλντ Ντακ, η Μίνι Μάους, η Νταίζι Ντακ, ο Πλούτο και ο Γκούφι.

# Walt-Disney-Oscars

Έχοντας κερδίσει 22 βραβεία Oscar και την αγάπη του κόσμου, ο Γουώλτ Ντίσνεϋ έφυγε από τα εγκόσμια στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 από καρκίνο του πνεύμονα. Μετά τον θάνατό του ειπώθηκαν διάφορες φήμες περί παγώματός του, μέχρι την εύρεση θεραπείας της νόσου. Όμως αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν απλό αστικό μύθο. Μέσα λοιπόν από την δράση του, και φανατικός υποστηρικτής της άποψης ότι ” όλα τα όνειρα μας μπορούν να πραγματοποιηθούν ,αρκεί να έχουμε το θάρρος να τα επιδιώξουμε “, τόλμησε, πρωτοτύπησε και αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες κινουμένων σχεδίων της ανθρωπότητας, διδάσκοντάς μας πως τα όρια της φαντασίας δεν περιορίζονται ,ούτε καθορίζονται από τις διαστάσεις της πραγματικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;