Σφοδρή κριτική της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ε.Ε.

1312ECE414D63DDC2AED55DA345CE32C

Η Διεθνής Αμνηστία άσκησε δριμύτατη κριτική στις ευρωπαϊκές χώρες για το ζήτημα των Σύρων προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, «η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε οικτρά να διαδραματίσει τον ρόλο της ως καταφυγίου για τους πρόσφυγες που έχασαν τα πάντα, εκτός από τη ζωή τους. Ο αριθμός των προσφύγων που οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διατεθειμένες να υποδεχθούν είναι πραγματικά αξιοθρήνητος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Σαλίλ, προσθέτοντας ότι «όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Δ.Α., η Ε.Ε. πρότεινε να δεχτεί 12.000 από τους πιο ευάλωτους Σύρους πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2014, δηλαδή μόλις το 0,5% των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που διέφυγαν από τη χώρα. Η Γερμανία είναι η χώρα που προσφέρθηκε να δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες, 10.000 ανθρώπους, η Γαλλία άλλους 500 πρόσφυγες, ενώ 18 κράτη – μέλη της Ένωσης δεν προσφέρθηκαν καθόλου.

Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την ορισμένες φορές βίαιη στάση της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος στην Ελλάδα, καθώς και τις, κάποιες περιπτώσεις, άθλιες συνθήκες κράτησης σε χώρες όπως η Βουλγαρία. Μάλιστα, η οργάνωση φιλοξενεί και την αντιμετώπιση ενός Σύρου πρόσφυγα από Έλληνες λιμενοφύλακες στη Σάμο, όπως τη διηγήθηκε ο ίδιος: «Μας πατούσαν, μας χτυπούσαν με τα όπλα επί τρεις ώρες… Αφού αφαίρεσαν τη μηχανή από το σκάφος, μας έσυραν μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα και μας άφησαν στη μέση της θάλασσας…».

Τέλος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο εμφύλιος στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 έχει κοστίσει τη ζωή σε 126.000 ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;