Συνέδριο - ΔΗΜΑΡ | Τι είπε ο Φώτης Κουβέλης;

 

«Στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου. Θα αναδείξουμε τη σύνδεση της έκβασης του ελληνικού ζητήματος με το μέλλον της Ευρώπης».

Αυτό δήλωσε ο Φώτης Κοβέλης στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε το κρίσιμο 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) 3,5 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Αρνήθηκε δηλαδή, ως γνωστόν, συμμετοχή του κόμματός του στην πρωτοβουλία των «58» για την κεντροαριστερά, θέτοντας το ζήτημα συγκρότησης κεντροαριστεράς χωρίς το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, σχήμα που δεν θα αποκλείει ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνησης της ευρύτερης αριστεράς, σε περίπτωση που μετά από εθνικές εκλογές προκύψει ως πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε: «Η ΔΗΜΑΡ», είπε ότι «Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση. Η πολιτική μας πρόταση για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση λαμβάνει υπόψη ότι οι μείζονες αλλαγές στο κράτος, στο αναπτυξιακό μοντέλο και στην κοινωνική πολιτική αφορούν άμεσα αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Θα επιδιώξουμε συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και για την έξοδο από την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;