Μαθήματα σεξ και έρωτα από... γαλλίδες

french_2413103b

Τι μπορούν να μας διδάξουν οι γαλλίδες για σχέσεις, σεξ και έρωτα; Ίσως τα καλύτερα, αφού ζουν στην πιο ερωτική χώρα του κόσμου!

Ξεκινάμε, λοιπόν:

1. Ο οργασμός δεν είναι το παν.

Μια έρευνα του 2012 για τη σεξουαλικότητα των γαλλίδων έδειξε πως το 74% δεν είχαν πρόβλημα να βιώσουν την απόλαυση και την επιθυμία, αλλά μόνο το 16% είχε οργασμό κάθε φορά. Άρα, η πλειόνοτητα των γαλλίδων βρίσκει το σεξ απολαυστικό είτε έρθουν σε οργασμό είτε όχι.

2. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο.

Στοιχεία του 2008 δείχνουν ότι το 90% των γαλλίδων πάνω από 50 είναι σεξουαλικά ενεργές συγκριτικά με το 60% των αμερικανίδων. Η έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες άνω των 50 απολαμβάνουν το σεξ όσο κι οι 20άρες!

3. Το φλερτ είναι τρόπος ζωής – και δεν αφορά μόνο το σεξ.

Στο βιβλίο της η Elaine Sciolino εξηγεί πως η αποπλάνηση είναι σημαντικό στοιχείο της γαλλικής κουλτούρας, αλλά μάλλον οι γαλλίδες δεν εννοούν το la séduction με τον ίδιο τρόπο που το εννοούμε εμείς. “Η αποπλάνηση είναι συζήτηση. Μια συζήτηση αρωμάτων και βλέμματος. Θα μπορούσε να είναι και μια συζήτηση λόγου, ανάμεσα σε δύο διπλωμάτες. Είναι βασικά η επαφή με τον άλλον και το να συζητάτε και να μοιράζεστε τα κοινά σας ενδιαφέροντα. Αποφασίζετε τι έχετε κοινό και στη συνέχει το αναπτύσσετε.” εξηγεί η Sciolino σε συνέντευξη στο Forbes το 2011.

4. Η τέχνη του μακροπρόθεσμου ειδυλλίου.

Το 2001 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για τη σεξουαλικότητα στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αποδείχτηκε πως οι γάλλοι κάνουν πιο συχνά σεξ και βρίσκονται συχνότερα σε μονογαμικές μακροχρόνιες σχέσεις. Όπως εξήγησε κι ένας ερευνητής: “Η διαφορά ανάμεσα στις γαλλίδες και τις αμερικανίδες είναι ότι οι πρώτες τρέχουν σε μαραθώνιο ενώ οι δεύτερες είναι sprinters.” Καμιά φορά είναι καλό να πηγαίνει κανείς αργά.

5. Ο γάμος δεν είναι απαραίτητος.

Η ίδια έρευνα με την προηγούμενη έδειξε επίσης πως οι γάλλοι συνηθίζου να έχουν μακροχρόνιες σχέσεις αλλά χωρίς να παντρευτούν. Είτε συζούν πριν παντρευτούν, είτε απλώς συζούν, είτε δεν συζούν καν και πάλι έχουν μακροχρόνιες σχέσεις. Άρα μάλλον δεν θεωρούν το γάμο φυσικό βήμα πριν ή μετά τη συγκατοίκηση.

6. “Μην περπατάς ποτέ γυμνή μπροστά στον εραστή σου”

Αυτήν τη συμβουλή έδινε η γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Arielle Dombasle, εννοώντας πως το να κρατάς κάποια πράγματα κρυφά από τον εραστή σου μπορεί να είναι σέξυ. Αν και είναι σπουδαίο να μην έχει μια γυναίκα κόμπλεξ με το σώμα της και να είναι άνετη γυμνή, το σημαντικό κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας δίνει έμφαση στο πώς ντύνεται και πώς γδύνεται μια γυναίκα. Δηλαδή με ένα μυστικό που κρύβεις και αποκαλύπτεις.

7. Δεν πειράζει αν κάνει η γυναίκα την πρώτη κίνηση.

“Ο παλιός καλός διαχωρισμός (άνδρες-κυνηγοί, γυναίκες-περιμένουν-υπομονετικά-την-επιστροφή-του-πολεμιστή-στην-είσοδο-της-σπηλιάς) είναι σε μεγάλους μπελάδες” γράφει το 2008 το γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ξεφεύγουμε από τα στερεότυπα. Αν μια γυναίκα θέλει να ξεκινήσει κάτι σεξουαλικό, θα’ πρεπε να το κάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;